On taas kulunut pitkä tovi siitä kun tein viime osan. Nyt on ollut mahdottomasti koulujuttuja ja toisekseen olen sairastellut jatkuvasti. :/ Niinpä minulla ei ole jäänyt aikaa tälle legacylle. Mutta nyt kun minulla on lomaviikko, päätin ryhdistäytyä ja saada aikaan toiseksi viimeisen osan. Ajatella... Toiseksi viimeisen! Miten outoa, että seuraava osa on jo viimeinen... :o Kylläkin olen ajatellut ehkä vielä joskus (hyvin hitaassa tahdissa todennäköisesti tosin) tehdä lyhyitä extroja muista suvun jäsenistä kuten olen jo joitain tehnyt.

Mutta nyt muitta mukinoitta osan pariin. Ja muistakaahan äänestää perijää. :) Tämä on viimeinen mahdollisuus suvun aikana!

---

 Perheen kuopusta opetettiin yhtä suurella innolla kuin muitakin lapsia. Mika tuntui erityisesti pitävän Hennan opettamisesta, ja hän jaksoi kukkua vaikka yömyöhään tytön kanssa kun muut lähtivät jo nukkumaan. Henna oli suloinen pikkutyttö, mutta osasi halutessaan heittäytyä myös kunnon känkkäränkäksi. Onneksi isovanhemmilla ja vanhemmilla oli pitkä pinna huonoinakin hetkinä. :D

 Aleksi tuntui olevan enemmän isänsä kuin äitinsä poika. Aleksi piti erityisesti isän kertomista tarinoista, ja välillä Aleksi haaveili lähtevänsä myös merille kasvettuaan isoksi. Daavid hymyili Aleksin innostukselle, muttei uskonut, että Aleksi todella seuraisi hänen jalanjälkiään.

 Aamun ja Daavidin suhde oli rakoillut uhkaavasti vielä jonkin aikaa sitten, mutta nyt asiat näyttivät kääntyneen positiivisempaan suuntaan. Heillä oli taas aikaa enemmän toisilleen, kun Aleksi ja Anssi olivat jo varttuneet kouluikäisiksi, ja Henna oli loppujen lopuksi helppo lapsi. Silti poikkeavat työajat erottivat avioparin toisinaan, mutta sitten Aamu ja Daavid nauttivat sitäkin enemmän yhteisistä hetkistä.

 Aamu saavutti kuin saavuttikin elämäntavoitteensa, eli ravintolauran huipun! Jei, tervetuloa platinamieliala! :> Taitaa muuten olla ensimmäinen nautinto-sim tässä suvussa, joka pääsi elämäntavoitteeseensa.

 Töistä puheen ollen, Daavidin työasut vaihtelivat mitä oudoimmista toiseen. Nyt hän käytti töissä melko Kippari-Kalle-henkistä asua. :D

 Kun Aamu oli saavuttanut uransa huipun, elämäntavoitteensa ja oli muutenkin jo ehtinyt paljon, hän halusi palavasti keksiä jotain uutta puuhaa itselleen. Haettuaan inspiraatiota lehdistä ja netin ihmeellisestä maailmasta, Aamu keksi, että puutarhahommat olivat aina jokseenkin kiinnostaneet häntä, mutta ikinä ei ollut ollut aikaa. Nytpä oli! Niinpä Aamu osti elämänsä ensimmäiset siemenet ja alkoi innoissaan istuttaa takapihalle tomaatteja.

 Aamu kaipasi myös lisää ystäviä, ja hän turvautui kepulikonsteihin. :D

 Vähän hassua, että kaivosta putkahti kolme nuorta aikuista, kun Aamu on itse jo hyvää vauhtia vanhuutta kohti kasvava aikuinen. :D No, ikä on vain numero vai miten se nyt meni...

 Hennan taaperoikä meni niin nopeasti, että perhekin oli ihan ihmeissään. Vastahan kuopus syntyi, ja nyt hän astuisi jo koulutielle!

 Hennasta varttui soma punatukkainen tyttö, veljiensä näköinen. Tässä katraassa kaikki sisarukset ovat niin samannäköiset, että ei tarvitse arvailla ovatko he sukua toisilleen. :D

 En edes tiedä että miksi, mutta jotenkin Henna ja Anssi olivat onnistuneet ystävystymään jo ennen Hennan kasvua. Liekö isoveli joskus leikkinyt pikkusiskonsa kanssa? :)

 Daavid ja Aamu olivat löytäneet parisuhteeseensa liekin uudelleen. Välillä he käyttäytyivät kuin mitkäkin "nuoret hupsut vastarakastuneet" Mikan sanoin. Mika oli kuitenkin hyvin onnellinen nähdessään tyttärensä niin onnellisena. Daavid oli hieno mies, ja hän tuli hyvin toimeen molempien Aamun vanhempienkin kanssa. Mika ja Daavid olivat peräti parhaita ystäviä.

 Lapsenlapset olivat kullan tärkeitä Mikalle. Mikalla oli vielä monta vanhuuden päivää edessään, mutta silti hän halusi ottaa kaiken ilon irti lastenlastensa hoitamisesta ja näiden kanssa olemisesta.

 Välillä minua kylläkin pelotti, että Mika kuolisi ennen aikaisesti, koska hänellä oli silloin tällöin tapana toivoa toivomuskaivosta rahaa, ja pelkäsin että säkki vielä muksahtaa hänen niskaansa... : D

 Saapui ilta, jolloin esikoisen oli aika varttua teiniksi. Sitä pääsi tällä kertaa jälleen todistamaan rehtori, joka oli kutsuttu vierailulle. :D

 Anssista varttui todella komea teini! Tavoitteeksi arpoutui mammona ja elämäntavoitteeksi ammattina Salaisen palvelun johtaja, ei lainkaan hassumpaa. :) Kovasti poika on kyllä tullut isäänsä, Aamun piirteet ovat paljon huomaamattomammat.

 Tällä kertaa reksi halusi mennä porealtaaseen, vaikka vierailupisteet olivat jo täysissä... Whoot... : DD

 Välillä Aamun puutarhaharrastus koki takapakkeja, kun sadekuuro yllätti tomaatit tai Aamu ei ehtinyt kastella ja kitkeä kasveja. Silti hän jatkoi sinnikkäästi, ja kummasti mullan tonkiminen alkoi tuottaa tulosta. Pian Aamu saavutti pronssisen, ja sen perään hopeisen ansiomerkin puutarhanhoidossa.

 Anssi halusi sinnikkäästi stipendin luovuudesta, joten koulunkäynnin ja töissä käymisen ohella hän harjoitteli väsymättä. Joskus Anssi oli niin uupunut päivän päätteeksi, että suorastaan kaatui sänkyyn ja nukahti heti.

 Perheen iloksi Mari saapui eräänä päivänä vierailulle. Aamusta oli aina hauskaa jutella siskonsa kanssa, sillä he olivat hyvin läheiset, ja puhuivat usein puhelimessa. Mari ei ollut vielä sitoutunut, vaikka hän oli yhä kihloissa yliopistolaisen "maskottinsa" kanssa. Aamu ihmetteli, miksei sisko ollut mennyt naimisiin, mutta Mari kertoi nauttineensa vähän aikaa yksinelosta. Aamu mietti siskonsa elämää ja vertasi sitä tietysti omaansa. Hän oli mennyt heti yliopisto-kihlattunsa kanssa naimisiin, eikä ollut koskaan edes asunut omillaan. Jollain tapaa Aamu oli jopa hetken kateellinen siskonsa vapaudelle.

 Neea saavutti viimeinkin elämäntavoitteensa, eli uran huipun esiintymis-uralla. Hyvästi alhainen tavoitemittari!

 Uskomatonta, mutta totta, Mika ja Neea rakastivat yhä toisiaan. Eivät ehkä samalla intohimolla kuin nuorina, mutta syvällä kiintymyksellä ja toveruudella. Heidän avioliittonsa oli ollut hyvin tasapainoinen ja tyyni.

 Aleksi seurasi pian perässä isoveljeään - eli kasvoi teiniksi. :)

 Aleksi ja Anssi ovat niin samannäköiset, että heitä on käytännössä mahdotonta erottaa toisistaan, jos hiukset ja vaatteet olisivat samanlaiset. :D Aleksin tavoitteeksi tuli romantiikka, ja elämäntavoitteeksi ravintolauran huippu. Kuinkakohan mones ravintolauran huippu -elämäntavoite tuo jo on tässä suvussa, kun Aamullakin oli se...

 Tämä hurmuripa meni melkein heti kasvettuaan toivomuskaivolle - kylläkin sentään toivomaan ystäviä, joten ihan aidan matalinta kohtaa Aleksi ei valinnut. Oikeastaan kaikki tytöt tunsivat vetoa Aleksiin, mutta erityisesti keskimmäinen Terhikki.

 Anssia ei tuntunut tytöt kiinnostavan. Ei sen puoleen pojatkaan... Sen sijaan hän ahkeroi jatkuvasti taitopisteitä keräten. Nyt hän oli päättänyt napata itselleen ylennyksen töistä logiikkapisteillä.

 Sillä aikaa pikkuveli vaihtoi ensisuudelmansa Terhikin kanssa. Kasvuiltanaan!

 Hyvin tyypillinen kuva Jokisen perheen arjesta; kaikki tekevät jotain, mutta keräävät lähinnä taitopisteitä. Aamulla ei ole paljoa enää kerättävääkään, kun hänellä alkaa olla kaikki täysissä.

 Tässä sen sijaan perheen omituista tirkistely-kulttuuria... : D

 Aamun puutarhataidot nousivat kultametallin tasolle, ja ei ihme, koska nainen huhki puutarhassa melkein aina kun hänellä oli vapaa-aikaa. Nyt hän vieläpä jutteli kasveille, ja perhe sai jatkuvasti upean sadon hedelmäpuista ja kasvipenkeistä.

 Ja työasut sen kun paranevat... : DD Daavid on tällä hetkellä suurin piirtein valaiden suojelija. Aika hippi tuo seppele onkin. :: DD

 Vou jee, perheeni sai taikalampun! Koskaan vielä pelissäni ei ole tullut taikalamppua. :o Toiveet menivät kaikki lapsille sinä iltana, kun Hennakin kasvoi teiniksi. Muistaakseni Anssi toivoi suosiota, Henna mammonaa ja Aleksi kauneutta.

 Tässä kuvassa ei ole mitään sen ihmeellisempää, mutta minusta oli vaan niin huvittavaa, kun Aleksi tanssi tuolla tavalla Aamun soittaessa jotain rauhallista klassista kappaletta. :D

 Viimein, tai jollain tapaa myös hyvin nopeasti tuli Hennan aika kasvaa teiniksi. Yliopisto häämöttää jo...

 Hennasta kasvoi kaunis teini, mikä oli odotettavissa kun Henna on ollut jo pienestä pitäen melkoinen nättimys. Hennan tavoitteeksi tuli mammona ja elämäntavoitteeksi ammattina maailmankuulu balettitanssija. Tienaavatko balettitanssijat niin hyvin vai...?

 Anssi, Aleksi ja Henna olivat päättäneet lähteä yliopistolle, kun Henna kasvaa, ja nyt se hetki oli koittanut. Nuoret eivät kuitenkaan halunneet lähteä ihan heti, vaan viettivät vielä yhden illan lapsuudenkodissa. Aamu ja Daavid hyvästelivät sydän raskaina lapsensa seuraavana aamuna, kun kaikki kolme suuntasivat taksiin sekavissa tunteissa. Oli niin ihanaa päästä itsenäistymään ja astumaan avaraan maailmaan, mutta samalla suretti jättää rakas, tuttu ja turvallinen koti vanhempien ja isovanhempien kera.

Kun nuoret saapuivat yliopistolle, oli tietenkin edessä kasvun paikka. Ja tässä he ovat:

 Anssi - oinas - mammona - ammattina Salaisen palvelun johtaja - pääaineena valtio-oppi

 Aleksi - oinas - romantiikka - ammattina julkkiskokki - pääaineena taideoppi

 Henna - mammona - ammattina maailmankuulu balettitanssija - pääaineena teatteritaide

---

Kerropa nyt, kenet haluat viimeiseksi perijäksi. :)

Juoni on sellainen, että sitten kun perijä on valittu, hän lähtee jossain vaiheessa kesken kaiken yliopistolta, koska en yksinkertaisesti jaksa pelata koko yliopistoaikaa läpi (jollen saa jotain yhtäkkistä mielenhäiriötä, se on aina mahdollista). Minulla on myös pieni parinhaku-juoni näiden kolmen päänvaivaksi, mistä saatte tietää seuraavassa osassa. ;)

Loppusuoralla ollaan! \o/

Pahoittelen jos on kirjoitusvirheitä tai ajatuskatkoja. Tein jakson niin myöhään, etten jaksanut tarkistaa enää illalla.