Talvi siirtyi jälleen historiaan kun kevät otti vallan sulattaen lumet tontin varjoisimmiltakin perukoilta. Kevät olikin romantiikkatavoitteiselle Keijolle mieleen, koska silloin hän ei ollut ainoa sim, joka kaipasi romantiikkaa elämäänsä... Venlakin näet oli romanttisella päällä ja kaipasi Keijoa töissä ollessaan. Onneksi uran huippu läheni jo lupaavasti, ja sen saavutettuaan hänellä olisi enemmän vapaa-aikaa miehelleen ja lapsilleen.

Jade oli kaavaillut Siniä sukuunsa jo silloin kun Kasper, Sini ja Venla olivat kilpasilla. Jos Venla saisi sopivan poikalapsen, Sinistä tulisi mitä hyvin vaimo hänelle... Sini oli mukava, rikas, uransa huipulla ja kaunis.

Illalla Jade tuijotti takkatuleen ja mietti. Hänen elämänsä alkoi jo lähestyä loppuaan. Onneksi hän oli ehtinyt nähdä ainakin yhden lapsenlapsen kasvavan, ja jos hyvä tuuri kävisi, hän ehtisi nähdä toisenkin lapsenlapsen ensiaskeleet. Enemmän häntä kuitenkin huolestutti Heikin kohtalo, jonka elämä vaikutti päättyvän aikaisemmin...

Kasper tutustui JÄLLEEN uuteen naiseen, tällä kertaa Mirkku Linnanmäkeen. Nuori ja kunnianhimoinen nainen teki häneen vaikutuksen (2 salamaa), sillä Kasper tapasi harvoin naisia jotka eivät olisi olleet nenäkkäitä tai ylilaittautuneita. Mirkku oli ihanan luonnollinen ja rento.

Kulta-ansiomerkin puutarhanhoidosta viimein napattuaan Heikki loi puutarhastaan niin kukoistavan ilmestyksen, että puutarhakerho palkitsi hänet rahapalkinnolla ja kauan himoitsemallani toivomuslähteellä! :) Heikki hörppi ensin kaivon raikasta vettä ja heitti sitten kolikon toivoen rahaa - ja kuinkas kävikään! Taivaalta putosi säkillinen rahaa joka sisälti 1000 simoleonia! :)

Oli jälleen synnytyksen aika! Tällä kertaa Venla valitsi kohteekseen vessan... x]

Koska Venla oli lukinnut oven vessan mennessään, Heikki ja Jade kuulostelivat olohuoneessa jännittyneinä.

Ja kohta Venla katseli pientä poikaa, joka oli siskonsa tavoin kuin isänsä kopio. Siniset säihkysilmät, sysimusta tukka, ja ruskea hehkuva iho. Poika sai nimekseen Lauri. :)

Kaikki olivat innoissaan poikavauvasta, varsinkin Keijo! Olisi hienoa saada perijäksi välillä myös poika.

Kaikkein eniten pojasta kuitenkin riemuitsi Heikki! Hän leperteli vauvalle aivan innoissaan...

Kasper päätti pyytää Mirkkua treffeille, ja ne olivatkin mainiot. Kasper tunsi ihastuvansa päivä päivältä enemmän uuteen tuttavuuteensa... Ja Kasper oli myös huomannut että tunteet tuntuivat olevan molemminpuolisia.

Onko suloisempaa nähty? Kaksi (hiljaa) uinuvaa pienokaista... :)

Seuraavana päivänä Kasper kutsui ihastuksensa vierailulle, ja Mirkku ei enää piilotellut tunteitaan! Hän tuli ja moiskautti Kasperia suulle oikein olan takaa. :]

Koska Mirkku merkitsi Kasperille paljon, hän päätti esitellä Mirkun perheelleen. Heikki katsoi tyytyväisenä poikaansa - onneksi  Kasper oli löytänyt rinnalleen jonkun siitä huolimatta ettei tullut perijäksi.

Koko perhe kuitenkin koki elämänsä järkytyksen, kun viikatemies saapui noutamaan Heikkiä turhan yllättäen! Kasper, Venla ja Keijo ryntäsivät paikalle ja näkivät viimeisen vilauksen Heikin heille suomasta hymystä ennen kuin hän katsosi...

Suru valtasi perheenjäsenten mielet, mutta poismenon otti raskaiten tietysti Jade. Romantiikkatavoitteiselle simille puolison menettäminen ei ole herkkua. Edes monen kymmenentuhannen simoleonin perintö perheelle ei poistanut tuskaa mitä kaikki kokivat.

Unelle hetki oli pahin mahdollinen kasvaa lapseksi, sillä hänen pelkonsa Heikin kuolemasta kävi toteen juuri ennen kasvua. Kasvua todistaneet perheenjäsenetkään eivät olleet kovin hilpeällä tuulella...

Tällainen lapsi hänestä jokatapauksessa tuli. Todella söpö tyttönen!

Talo tuntui hyvin autiolta Heikin kuoleman jälkeen, mutta onneksi Unella oli sentään vielä isoäitinsä. Heistä tulikin hetkessä läheiset, tuntui kuin he olisivat olleet ainoat jotka ymmärsivät toisiaan talossa. Jade sai lohtua lapsenlapsestaan ja Uni tunsi olonsa turvalliseksi hänen seurassaan.

Seuraavana iltana Uni pääsi tutustumaan Retuun, jonka Kasper oli kutsunut vieraisille. Ainakin näillä näkymin juttu tuntui luistavan hyvin. :)

Seuraavana päivänä oli myös Laurin aika kasvaa taaperoksi! Kuinka nopeasti aika olikaan kulunut.

Ja tällainen taapero hänestä kasvoi. Hmm... Ihan suloinen poika muuten, mutta tuo nenän juuren syvä lovi häiritsee (se ei kylläkään oikein erotu tässä kuvassa). Täytyy kuitenkin antaa ajan kulua, jospa hän siitä komistuu vielä! :) Lauri on horoskoopiltaan härkä, ja tässä pisteet: siisteys: 5 pistettä, menevyys: 8 pistettä, aktiivisuus: 3 pistettä, leikkisyys: 8 pistettä ja mukavuus: 4 pistettä.

Uni ei kuitenkaan tuntunut olevan kovin mielissään, kun näki veljensä ensimmäistä kertaa taaperona ja ymmärsi nyt mistä oli kyse. Ensinnäkin hän tunsi kateutta, kun katseli äitinsä hellivän pikkuveljeään, kun kaikki vain kävelivät hänen ohitseen ja eivät tuntuneet huomaavan häntä. Tulisiko hänen lapsuudestaankin onneton?

---

Seuraavassa jakossa näemme minkälainen lapsi kasvaakaan Laurista. Entä onko Jadenkin aika siirtyä iästä ikuisuuteen?