Heikki päätti kokeilla viherpeukalontaitojaan pistämällä kasvimaan alulle. Saa nähdä mitä syntyy miehen ensitomaateista... :) Tässä naapurustossahan ei ole kesää (voisinhan tietysti vaihtaa sen, mutta olkoot), joten nyt elettiin kevättä. Linnut sirkuttivat iloisesti ja perhoset liihottelivat talon lämpimällä edustalla - kyllä kelpasi olla ulkosalla!

Mutta eräänä iltana jotain kamalaa tapahtui... Raskaudesta uupunut Jade oli niin nälissään ja väsynyt että kuolla kupsahti! D: Viikatemies kaiveli jo listaansa esiin kun viereisessä makuuhuoneessa Heikki heräsi uhkaavaan tunteeseen että jotain on pahasti pielessä!

/voi ei huomasin juuri että aikajärjestykseni on sekaisin! :O Sini kai kasvoi juuri tänä iltana, koska kuvassa hän on vielä vauva... Anteeksi sähellykseni... No yrittäkää olla välittämättä siitä... :/ /

Heikki meni katsomaan onko Sini kunnossa, kun huomasi vaimonsa makaavan lattialla. Samassa hän katsahti kauhistuneena Viikatemieheen ja heittäytyi samantien polvilleen: "Älkää! Älkää viekö vaimoani, pyydän!" Viikatemies katseli häntä huppunsa uumenista miettien että tällä menolla hänen työvuoronsa ei päättyisi vielä tuntiin...

Mutta kun Viikatemies katseli raskaana olevan naisen elotonta ruumista, hän päätti että olkoot. Yksi sielu sinne tai tänne. Mutta Heikki ei pääsisi näin helpolla. Hänen oli vielä arvattava oikein, kummassa kädessä Viikatemies piilotteli arpaa. Heikki nielaisi.

Ja kuinka ollakaan Heikki arvasi oikein! Sellaista tuuletusta ei oltu koskaan nähty, ja Viikatemies nurisi jotain epämääräistä palkkatilistään.

'

Kohta Jade nousikin ylös kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Viikatemies otti ja lähti vihaisena, ja Heikki taas yritti käsittää juuri tapahtunutta. Kuinka vaarallisen lähellä tilanne oli ollutkaan!

"Luojan kiitos!" Heikki rutisti rakastaan. Jadekaan ei voinut olla tuntematta helpotusta. Hänen elämänsä oli äsken ollut vain parin kapean langan päässä loppuaan. Tästä lähtien hän arvostaisi elämäänsä uudella tavalla!

Seuraavana päivänä kauhunhetkistä toivuttuaan Jadea odottivat uudet, näet jälleen synnytys! Ja mikä olisikaan parempi paikka kuin Heikin kasvimaa... o_o

Kohta hän kannatteli käsissään suloista poikaa, jolla oli Sinin tavoin äitinsä silmät ja iho, mutta isänsä vaaleat hiukset. Jade nimesi pojan Kasperiksi, koska nimi oli aina miellyttänyt häntä.

Mutta mitä ihmettä!? Yhtäkkiä Jade tunsi jälleen kipua alavatsassaan, ei kai vaan...?

...kaksoset! Kohta häntä tapittikin punatukkainen tyttölapsi, jälleen äitinsä iholla ja silmillä. Jade ei ollut uskoa tätä todeksi! Kaksi lasta kerralla! Hän kun oli murehtinut sitä yhtäkin... Järkytyksestä toivuttuaan Jade nimesi lapsen Venlaksi.

Nyt oli jo tarvetta Tarmonaattorille! Vaikka Heikkiä kaksi lasta eivät kammottaneet, pienestä lisäenergiasta ei ollut haittaa. Piti näet käydä töissä, siivota taloa ja hoitaa muksut puhumattakaan itsestään huolehtimisesta.

Kaksosten hoivaamisen ohella Sinille piti opettaa kaikki tarvittavat taidot, kuten potan käyttö. Onneksi syksy saapui, joten taaperot oppivat taidot nopeammin! :)

Ensiaskeleita. Tietotavoitteinen Heikki opetti mielellään Siniä kävelemään, potalle ja puhumaan. Kun mies vielä ehtisi joskus edetä urallaankin niin rahatilanne kohenisi!

Tältä näytti Teräksen arki. Sini vinkui pinnasängyssään ja Jadella oli kädet täynnä töitä hoivatessaan Heikin ollessa töissä kolmea pientä lasta. Usein hän ei ehtinyt suihkuunkaan (ainiin mutta Heikkihän vain piti lemusta... x]).

Pian Kasper ja Venla kasvoivat rääkyvistä nyyteistä taitojen opettelua vaativiksi taaperoiksi. Kasper muistuttaa hyvin paljon isosiskoaan, horoskoopiltaankin kaksonen kuten siskonsa.

Myös Venla kasvoi! Kasvonpiirteistä on vielä vaikea sanoa mitään, mutta ainakin hän on hyvin paljon äitinsä näköinen. Taitaa tytöstä kuoriutua oikein pikku prinsessa, horoskooppimerkki kun on skorpioni, eli ei minkään unelma-lapsen luonne...

Sini kasvoi lapseksi! Aika nätti hän on. :) Hiukset ovat samanmalliset kuin Venlalla, mutta vaihdan vielä Venlan hiukset, joten... Nyt olisi ainakin yksi käsipari siivoamiseen lisää talossa!

Onkohan tämä herra townie-hahmo? Hänellä ei ole ehkä "täydellisiä" geenejä, mutten sellaisia haekkaan. Jos he tulevat toimeen ja valitsen Sinin perijäksi, niin mikä ettei?

Nyt oli myös mahtimaidolle töitä! Kahden taaperon opastaminen vei aikaa ja hermoja, mutta syksyn ja mahtimaidon avulla siitä selviytyminen ei vielä olisi mahdotonta.

Isukki opettamassa. Onneksi Kasper ja Venla oppivat nopeasti ja Heikki ja Jade saattoivat huokaista helpotuksesta ja keskittyä jälleen uriinsa.

Jade saikin toisen ylennyksensä sotilasurallaan ensilumen sataessa. Kyllä kelpasi saapua kotiin palkkatili suurempana! :) Nyt Sinille saatettiin rakentaa oma huone ja ostaa kunnon sänky.

Ylennyksen kunniaksi Jade ja Heikki päättivät ottaa vapaaillan muksuistaan ja palkkasivat lastenhoitajan mennäkseen ostamaan uusia vaatteita. Heikillä tuntui kuitenkin olevan jokin muu kuin vaatteet mielessä, vaikka tavoitteet Jaden kanssa eivät olleet vaihtaneet paikkaa...

Kun kukaan ei huomannut, hän hiippailikin Jaden sovituskopille ja loikkasi sisään! Ja Jadehan ei sitä pistänyt pahakseen...

Ja niin koko kauppa sai ikuistaa heidän omaperäisen kutupaikkansa valinnan... Kaipa lastenhoiton aiheuttama pitkä tauko oli tehnyt tehtävänsä.

Jade astui pukukopista ulos hymyillen. Perhe-elämässä oli plussapuolensa... Ja vaikkei hänellä ollut rahaa tähän leninkiin, hänellä oli rakastava aviomies ja kolme kaunista lasta!

Ilta päättyi hymyissä suin. "Tämä shoppailureissu teki todella hyvää!" Jade kuiskasi onnellisena. "Sanos muuta..." Heikki supitti ja iski silmää. Olisivatko asiat voineet olla enää paremmin?

---

Vai voivatko? Seuraavassa osassa näemme minkälaisia lapsia Kasperista ja Venlasta kasvaa. Entä jatkuuko elämä talossa idyllisissä kuvioissa?