/Perijän valintaan EI voi enää vaikuttaa koska kisa päättyy tässä osassa!/

Seuraavana aamuna Sini sai huomata että Venla ei halunnut puhua hänelle sanaakaan. Häntä alkoi jo kaduttaa itsekäs tekonsa, mutta nyt oli myöhäistä korjata tilannetta. Silvon hän kyllä yhä haluaisi omakseen, mutta tulisiko tämä poikaystävän varastaminen aina kaivertamaan hänen, Venlan ja Silvon välejä?

Tämä kuva on niin koominen että oli pakko laittaa se näytille... Isä ja poika joraamassa ja kummallakin aika hienot ilmeet (noh, Kasper nyt näyttää tapansa mukaan söpöltä, mutta tuo Heikki... x>)...

Pennut kasvoivat yllättävän samannäköisiksi hauvoiksi! :)

Vaikka Venla yritti olla vahva, välillä hän sortui saamaan itkukohtauksia huoneessaan. No eipä häntä voi moittia, tekihän sisko hänelle törkeän tempun! Toivotaan vaan ettei hän jää pyöriskelemään itsesäälissä...

Onneksi hän päätti purkaa raivonsa urheiluun ja nosti äkkiä kuntonsa pilviin. Onneksi negatiivinenkin energia on energiaa! :)

Eräänä yönä murtovaraskin hiiviskeli pihalle, mutta onneksi auton varashälyyttimet alkoivat soida ennen kuin voro ehti tehdä tuhojaan. Yhden asian kyllä pistin merkille: onpa kaunis varas! :D Ehkä hänet voisi vielä usutella sukuun joskus...? Kuhan perheen raivo hieman laatuu... x)

Jade skarppasi urallaan vielä vanhuksenakin! Hän on saanut jo kaksi ylennystä ja sotilasuran huippu häämöttää jo. Harmi että Jaden elämäntavoite ei ole sotilasuran huippu... :P

Kasper alkoi seurustella Jaana Savelan kanssa, mutta sillä nyt ei sinänsä ole merkitystä tulevaisuuden kannalta koska teineistä en voi puolisoita kaavailla. Kasper kuitenkin piti tytöstä todella paljon jo ensi hetkestä. Ja Kasper olikin viiden tähden poikaystävä! ;)

Myös Sini alkoi seurustella Silvon kanssa, mutta katseli hieman ympärilleen Venlan varalta ennen kuin alkoi kuherrella mielittynsä kanssa. Silvo piti paljon Sinistä, mutta toisaalta hän oli aikoinaan rakastanut Venlaa... Joskus hän jopa kaipasi Venlaa, kaikkea hänessä... Niitä suloisia pisamia, heleää naurua ja sitruunan tuoksuista shampoota...

Yöllä Sini hiippaili yöjuoksulle Silvon kanssa, joka näyttää olevan aika porho kun tuli hakemaan Sinin limusiinilla! o_o

Venla oli muutaman päivän kuluessa jo melkein unohtanut kolmiodraaman, ja päätti keskittyä työntekoon, ystävyyssuhtesiin ja etenkin Keijon kanssa ystävystymiseen... He tulivatkin erinomaisesti toimeen, ja Sini toimi hieman tyhmästi, kun hän keskitti kaiken huomionsa Silvoon ja unohti että Keijo olisi kuitenkin se mies, joka vielä olisi mahdollisesti hänen tai Venlan puoliso.

Venla yllättyi illallisella, kun Keijo alkoi puhua yhtäkkiä rakkaudesta: "Olen elänyt kauan yksin, mutta kaipaisin jo vierelleni toista..." hän sanoi posket punottaen. Venla yritti nielaista suupalansa vaikka hänen kurkkunsa oli rutikuiva. Onneksi he vaihtoivat kohta puheenaihetta... Mutta Venla ei voinut olla miettimättä, vihjasiko Keijo että hän haaveili heidän välilleen kehkeytyvän suhteen kunhan Venla kasvaisi aikuiseksi?

Myöhään illalla Venla näki Silvon ja Sinin kävelevän käsikädessä taloon. He kumpikin jähmettyivät kauhuissaan paikalleen kun näkivät Venlan tuijottavan heitä. Mutta Venla kävelikin siskonsa luokse ja halasi tätä: "Näen että sinä todella välität Silvosta. Temppusi oli ruma totta vie, mutten halua että välimme menevät ikuisiksi ajoiksi pilalle tämän takia. Annan siis sinulle anteeksi!" Sini tunsi kiven vyörähtävän sydämeltään ja oli niin kiitollinen siskolleen että olisi voinut suikauttaa suukon tämän poskelle, mutta sitä hän ei uskaltanut tehdä tapahtuneen jälkeen...

Sen sijaan Heikki ei voinut käsittää tyttärensä nopeaa toipumista. Hän oli ollut paikalla kaiken tapahtuessa ja oli yhä loukkaantunut Venlan puolesta. Hänen silmissään Sini oli pudonnut perijäkisasta, ja Silvoa hän katseli ainoastaan naama mutrulla...

Seuraavana iltana joku hajamielinen tohelo unohti ruokansa uuniin ja äkkiähän se leimahti! Onneksi palomies riensi nopeasti paikalle ja talo säästyi vahingoilta. Tämä olikin ihme ja kumma vasta ensimmäinen tulipalo talossa.

Riina ja Jörö saivat tyttöpennun Tiitin! Harmi että kuva on näin hämärä... Joka tapauksessa Tiitistä luovuttiin heti kun hauva kasvoi täysikasvuiseksi, joten sen kummempaa muistoa ei jäänyt.

Syksyn saavuttua lehtikasoissa oli hauska telmiä! Leikkisenä ja epäsiistinä siminä Sini ei välittänyt uusien tamineidensa likaantumisesta... :P

Heikki ehti vielä aikuisuutensa aikana edetä uransa huipulle, joten hänestä tuli ammattimainen juhlavieras, arvatenkin isolla päiväpalkalla ja lokoisilla työajoilla! :D Perheen rahatilanne oli jo noussut hyvin lupaaviin korkeuksiin.

Ilmapiiri perheessä parani heti kun Venla ja Sini sopivat riitansa. Lapsuudestaan huolimatta Venla oli noussut perheen suosikiksi, sillä kaikki olivat hänen ystäviään, ja jopa Kasper oli nykyään mieltyneempi Venlan seuraan, vaikka ennen hän oli aina Sinin kanssa kuin erottomattomat "paita ja peppu".

Heikinkin oli aika astua vanhuuteen... Vanhuus ei kyllä häntä pukenut, mutta toisaalta hän oli erittäin sympaattinen papparainen... :>

Pihalle rakennettu uima-allas tarjosi riemua perheen teinikatraalle! Vesisokko oli hauskaa ajanvietettä teini-ikäisillekin naperoille... :P

Jaden ja Heikin suhde ei lopahtanut vielä sittenkään kun Heikki ei ollut niin nuori ja vetreä kuin heidän ensitapaamisellaan... Sen sijaan Jade oli aikalailla hyljännyt moniavioiset toiveensa ja rakasti miestään jopa enemmän kuin lapsiaan.

Venla ystävystyi Heikin ystävän kanssa, mutta suhde jäi platoniseksi. Venla ei kaivannut uutta seurustelusuhdetta ennen aikuisuuttaan, vaikka hänen ystävänsä salaa toivoi sitä...

Perheen kohentuneen tilin ansiosta olohuonetta uudistettiin (tämä tehtiin kyllä jo joku aika sitten mutta en ole varma aikajärjestyksestä...). Limen värinen keittiö sopi mainiosti Jaden joogatuntien tunnelmaan... :)

Myös pitkään ahtaana ollut keittiön käytävä levennettin (jolloin vessa pieneni) ja olohuone sai uuden komean sohvan sekä hieman lisää pinta-alaa.

Eräänä päivän kun Sini tuli kotiin työpaikaltaan, hän kasvoi yhtäkkiä aikuiseksi! Älkää säikähtäkö tuota sadetakkia, se on vain ulkovaate... x) Sini näyttää aika samalta kuin ennenkin, yhä luonnonkaunis, pitkätukkainen ja särmikäs. Hän sai ylennyksen laboratorioapulaiseksi.

Nyt kun Sini oli viimein aikuinen, hän meni heti kokeilemaan onneaan Keijon kanssa. Jos hän tulisi paremmin toimeen Keijon kanssa kuin Keijoa koko ajan piirittänyt Venla, voisi perijän paikka olla helposti kohdalla. Keijo kuitenkin vain nosteli kulmiaan ja näytti kyllästyneeltä kun Sini kysyi onko hänessä potentiaalia Keijon sydänkäpyseksi. Mies oli tyly kuin mikä ja tokaisi vain kielteisen vastauksen. Siksi Sini näytti hyvin myrtsiltä istuessaan sohvalla miekkosen vieressä.

Talvi oli jälleen saapunut Leutolaaksoon. Muiden ollessa koulussa ja töissä iltatyövuoroinen Heikki hoiti taloa ja kehitti taitojaan. Ajatella että kohta Venla ja Kasperkin kasvaisivat aikuisiksi... Mihin aika oli vierähtänyt?

Parin päivän päästä kaksostenkin oli määrä kasvaa aikuisiksi, joten kaikki sonnustautuivat juhlavaatteisiin ja istuivat pöydän ääreen. Keijo ja Sini Purnala (se vaaleahiuksinen townie-hahmo) oli kutsuttu paikalle, jotta nähtäisiin miten he tulevat romanttisessa mielessä toimeen Kasperin ja Venlan kanssa... Tunnelma keittiössä oli jännittynyt.

(Hämärä kuva mutta...) Sini tapasi kadulla sattumalta todella nätin townie-hahmon, joka kuitenkin valitettavasti lähti ennen kasvua joten Kasper ei saanut tilaisuutta tutustua häneen ja miettiä olisiko hän parempi vaihtoehto Sini P.:lle. Hän on jokatapauksessa nimeltään Sirja Vitikka (:'D) ja horoskoopiltaan neitsyt.

Poseeraukset kohdillaan! Tässä näemme aikuiset Venlan ja Kasperin!

---

Koska minulla on ollut ongelmia perijän päättämisessä, päätin laatia "pistejärjestelmän" jonka avulla valitsen perijän. Ja näin se meni:

Pisteitä sai perheystävistä (1 pist. per. ystävä), taitopisteistä (piste per. taitopiste), tavoitemittarista (kulta = 1 pist., platina = 2 pist.) heti aikuiseksi kasvettua, piste jokaisesta huippuunsa kohotetusta taidosta, piste jokaisesta mitallista, piste jokaisesta salamasta siihen simiin (eli Keijoon/Siniin) joita olen kaavaillut puolisoksi ja piste siitä että olette toivoneet kyseistä simiä perijäksi. Nämä pisteet katsoin heti aikuisiksi kasvettua, eli esim. Sinin aikuisena hommaamia taitopisteitä ja perheystäviä ei laskettu.

Mutta nyt näemme miten on salamoiden laita! *rumpujen pärinää*

---

Sini päätti vielä kokeilla onneaan, mutta Keijo ei ollut muuttanut mieltään... Tässä siis Sinin lopulliset pisteet:
28 pistettä taitopisteistä, 1 piste täysistä luovuuspisteistä, 3 pistettä perheystävistä, 1 piste kultamielialasta, nolla pistettä salamoista ja 1 piste teidän antamista äänistä = 34 pistettä

Kasperin tilanne oli lupaavampi, koska hänellä oli Sini Purnalaan jopa yksi salama! :)

Kasperin pisteet:
39 pistettä taitopisteistä, 1 piste täysistä luovuuspisteistä, 1 piste pronssitason mitallista puutarhanhoidossa, 1 piste perheystävistä, 2 pistettä platinamielialasta, 1 piste salamasta ja 1 piste antamista äänistä = 46 pistettä    (Sini siis putosi jo pelistä)

Mutta Venlan ja Keijon suhde se vasta outo oli! Kun Venla kysyi Keijolta "Miellyttääkö maisema?", ei Venla saanut yhtäkään salamaa, mutta sitten kun naikkonen puristi Keijoa takamuksesta, he ihastuivat ja rakastuivat samantien! O_o

Venlan pisteet:

42 pistettä taitopisteistä, 1 piste täysistä ruoanlaittopisteistä, 3 pistettä perheystävistä, 2 pistettä platinamielialasta, nolla pistettä salamoista ja nolla pistettä antamista äänistä (koska vain yksi on toivonut Venlaa perijäksi... :/) = 48 pistettä

Perijäksi siis hyvin niukasti tuli Venla! (Harmi Kasperin kannalta... :()

Niinpa Venla kosi tuoretta rakastaan, ja miekkonenhan suostui! Ikävä kyllä hän paljastui romantiikkatavoitteiseksi... -_- Elämäntavoitteen unohdin tarkistaa mutta tulossa on. Ura ei ole kovin hienossa kunnossa ja rahaakin toi taloon köppöiset vähän yli 700. Mutta geenit ovat hyvät! :)

Häät järjestettiin saman tien, koska mitäpä tässä enää vitkuttelemaan kun kerta he rakastivat aidosti toisiaan. Oliko rakkaus kenties "muhinut" jo Venlan teiniaikana ja tuli kuin salaman kirkkaalta taivaalta kun Venla oli viimein aikuinen?

Hääyleisö ei juuri ollut, mutta vanhemmat iloitsivat perijän puolesta! He kumpikin pitivät Venlasta kovin ja toivoivat Venlan jatkavan sukua korkein panoksin. :) Kasper ei ollut yhtä riemuissaan, koska hän oli harmissaan tiukasta kilvasta joka oli kuitenkin päätynyt siihen ettei hänestä tullut perijää...

Jade ja Heikki olivat onnellisia, mutta Jade näytti silti aika vakavalta. Ehkä hän mietti kahden muun lapsensa kohtaloa... :(

Kun Kasper tuli onnittelemaan Venlaa, Venla ei voinut olla itkemättä... "Tämä tuntuu niin epäreilulta sinua kohtaan..." hän nyyhkytti Kasperin olkapäätä vasten. "Älähän nyt! Tämä on sinun iltasi, ja sitä paitsi meistä vain yksi voi tulla perijäksi." Venla tiesi kyllä tämän mutta ei silti voinut olla surematta veljensä puolesta... Sitä paitsi hänellä tulisi hirveä ikävä veljeään jonka kanssa oli ollut yhdessä kohdussa olosta asti.

Venla yritti työntää surun mielestään ja nauttia aviomiehestään. Ajatella että hän oli naimisissa! Ja että hänen vierellään istui Keijo, jonka hän oli tuntenut jo kauan ja joka oli ollut vielä äsken vain hyvä ystävä. Keijo haaveili jo mielessään hääyöstä, mutta sitä hän ei ollut siveelliselle vaikuttavalle vaimolleen vielä maininnut...

Kauaa ei Keijon kuitenkaan tarvinut odotella, kun Venla johdatteli hänet juuri rakennettuun hulppeaan makuuhuoneeseen. Ja emmeköhän me arvaa mitä tämän kuvan jälkeen seurasi... ;)

Kun Keijo alkoi nukkua, Venla vielä makasi sängyllä ja mietti kuumeisesti. Hänen mielessään pyöri vain Kasperin surumielinen katse. Olisko Kasperin todella pakko muuttaa pois? Entä jos hän jäisi taloon!

Nyt onkin tullut aika päättää mitä tehdä... Alunperin ajattelin että ei-perijät muuttavat automaattisesti pois, mutta olen tullut toisiin ajatuksiin Kasperin kohdalla, varsinkin kun niin moni toivoi hänestä perijää ja ero Venlan pisteisiin oli niin pieni.

---

Nyt kysyn siis teiltä? Haluatteko että Kasper jää taloon, vai ei? Jos Kasper jää taloon, Sini muuttaa pois (mutta Sini muuttaa joka tapauksessa) koirien kanssa muualle. Kasper ei saisi perijän paikkaa, paitsi jos Venla mystisesti kuolisi. Mutta kommentoikaa!

---

Seuraavassa jaksossa siis selviää, jääkö Kasper taloon? Miten lähtee liikkeelle Venlan ja Keijon yhteinen arki? Entä onko odotettavissa raskaus?

* INFOA *
Tämä jakson tapahtumat sain pelattua ja väännettyä jakson nettiin ottamalla kaiken irti hyvin minimaalisesta vapaa-ajastani. Mutta seuraavaa jaksoa on todennäköisesti turha odottaa viikkoon. Ilmoistus uudesta osasta ilmestyy taas suomi24:seen kun aika koittaa. :)