1014882.jpg

Seuraavana aamuna Venla nousi venytellen sängystään ja katsahti sängyn viereiselle seinälle. Mitä hän näkikään, kuvat hänestä ja Keijosta lojuivat yhä seinällä. Hetken aikaa Venla alkoi katua sitä että oli ottanut hetimiten eron ja vielä aloittanut samantien uuden suhteen, kunnes hän muisti mitä Keijo oli hänelle tehnyt; pettänyt. Niinpä hän nosti kuvat pois seinältä ja tyrkkäsi jätepuristimeen. Tästä alkaisi hänen uusi elämänsä, eikä hän halunnut että muistot Keijosta kummittelisivat hänen mielessään.

1014883.jpg

Samaisena iltana oli Laurin vuoro sytyttää tulipalo... Ehkä se johtui eron aiheuttamasta hajamielisyydestä. Kaikki kun tuntuivat olevan jatkuvasti ajatuksissaan.

1014886.jpg

Seuraavana aamuna Uni yllätti isänsä varastamasta sanomalehteä ja hermostui: "Isä lopeta! Miksi kiusaat äitiä noin?!" Keijo tunsi nolostuvansa... Tämä ei ollut ainoa asia mitä hän oli tehnyt. Hän oli aikaisemminkin varastanut lehden ja kerran jopa suutuspäissään potkaissut roskapöntön kumoon. Olihan se lapsellista kieltämättä...

1014887.jpg

Keittiössä puuhaillut Venla kuuli Unen huudot sisälle asti, ja meni katsomaan mitä oli tekeillä. Kun hän astui ovesta ulos ja näki Keijon, hän vain sanoi hiljaa: "Ai, sinä..." Keijo vaikutti kiusaantuneelta ja yritti piilotella sitä faktaa että sanomalehti tursusi hänen villapaitansa alta. "Mitä sinä haluat?" Venla kysyi naama mutrulla. "Öm... Noh, jos totta puhutaan, niin öh. Halusin nähdä lapset ja sinut. Jos meillä olisi vielä mahdollisuus?" Venla olisi voinut saada jälleen raivokohtauksen, mutta kaivoi sen sijaan esiin lompakkonsa.

1014889.jpg 

"Paljonko haluat? 100 simoleonia, vaiko 500 tai kentis 1000? Voin kyllä maksaa sillä ehdolla että jätät minut rauhaan. Voit kutsua lapset luoksesi mutta älä enää ilmesty pihalleni!" Venla mutisi laskien rahojaan, joita Keijo katseli hieman hämmentyneenä ja sanoi sitten: "No ihan miten haluat... Halusin vain varmistaa että tämä on todella ohi." Venla huokaisi ja sanoi: "Usko pois, se on. Jatka elämääsi, sillä minä jatkoin jo omaani." Mitään sen kummempia kertomatta hän jätti rahat kourassa seisovan Keijon kadulle. Keijon päässä vilisi sata ja yksi kysymysmerkkiä. Mitä Venla oli tarkoittanut sanomalla "minä jatkoin jo omaani"?

1014891.jpg

Uni ei oikein vieläkään puhunut äitinsä kanssa, koska hän oli yhä järkyttynyt, mutta sen sijaan hän puhui ahkerasti puhelimessa. Hän oli saanut Redusta (osa 10) ja Anselmi Salosesta (osa 12) mainiot ystävät itselleen, ja jutteli näiden kanssa päivät pitkät.

1014897.jpg

Venla yritti kaikin tavoin saada Unta puhumaan jälleen, ja hän päätti jopa opastaa tyttöä tuon makeistentekohärvelin kanssa jonka oikeaa nimeä en muista. Ruoanlaittopisteet ovat jokatapauksessa aina tervetulleita.

1014899.jpg

Kun treffeistä oli kulunut pari päivää, Venla kutsui Jalon kylään, ja tunteet kävivät entistä kuumempina. Venla tunsi rakastuvansa mieheen, ja alkoi pohtia, pitäisikö hänen jopa esittää se tärkeä kysymys...?

1014902.jpg

Kun Uni ja Lauri saapuivat koulusta, heitä odotti jälleen yllätys; heidän äitinsä oli löytänyt jo nyt uuden miehen! Lauri oli iloinen äitinsä puolesta, mutta Unesta tuntui pahalta katsella äitiään uuden miehen kanssa, kun erosta oli vasta vähän aikaa. Niinpä hän muuttui jälleen hiljaiseksi äitinsä seurassa.

1014905.jpg

Venla pudotti pian pommin, kun hän kosi Jaloa! Jalopa suostui arvatenkin, ja kohta Venla jo...

1014907.jpg

...sonnustautui hääpukuun huntuineen päivineen. Lauri ja Uni katsoivat toisiaan ymmärtämättä mikä kiire Venlalla oli... Mennä nyt yhtäkkiä naimisiin miehen kanssa jonka oli tuntenut vasta hetken! Keijon hän oli sentään tuntenut teini-iästä asti. Mutta toisaalta... Minkä puolen Keijo olikaan itsestään paljastanut vasta nyt?

1014909.jpg

Niinpä pihalla vietettiin hyvin pienimuotoiset häät, joihin kutsuttiin ainoastaan Kasper ja Sini (argh... Sinillä on sama juhla-asu... x]). Laurikin katsoi seremoniaa mielellään, mutta Uni kieltäytyi tulemasta. Hän ei hyväksynyt näin ripeää liiton solmimista. Hääpari oli kaikesta huolimatta onnensa kukkuloilla.

1014911.jpg

Sini ja Kasperkin olivat hämmästyneitä siskonsa nopeasta siirrosta, mutta jos Jalo kerta oli hänen mieleensä niin mikä ettei. "Hienoa että hän kuitenkin löysi puolison ennen vanhenemista." Sini kuiskasi. "Aivan." Kasper hymyili. Nyt Laurikin käsitti miksi hänen äitinsä oli kiirehtinyt asian suhteen.

1014913.jpg

Jalo uudisti hieman tyyliään vähemmän porhomaiseksi... Tuota nenää ei kyllä mikään hiusmalli pelasta, mutta väliäkö sillä koska Venla pitää miekkosesta niin paljon. Ja eivät he enää lapsia hanki, siitä pidän huolen... x>

1014914.jpg

Hääjuhlat suijuivat hauskoissa merkeissä, mutta Sini ja Kasper kokivat pienoisen järkytyksen, kun Jalo hyppäsi lemmenlilluttimeen alasti... Venla oli tähän ehtinyt jo tottua koska Jalo oli niin ulospäinsuuntautunut ja ujostelematon sim kuin sim voi olla.

1014916.jpg

Vertaillaanko tuossa vihkisormuksia vai mistä on kyse? Nääh, sisarukset vain roiskivat vettä toistensa päälle. :P

1014917.jpg

Häät toivat Laurin mieleen hänen oman mielittynsä jonka hän hetimiten tapasi... Olihan siitä jo aikaa kun he olivat viimeksi nähneet. Jostain kumman syystä he eivät vieläkään seurustele, koska en ole löytänyt Sirjaa klikatessa mahdollisuutta "Ehdota - Seurustelua". :o

1014919.jpg

Venla ja Jalo ottivat arvatenkin ilon irti hääyöstään, ei siitä sen enempää... :>

1014922.jpg

Seuraavana päivänä he nauttivat kahdenolosta Unen ja Laurin ollessa koulussa. Jalo vaan yritti kokoajan bluffata shakissa, kiitos sen että hänellä on tasan nolla mukavuuspistettä! o_o

1014925.jpg

Tässä kuvassa näemme miten erilailla Lauri ja Uni reagoivat Jalon ja Venlan lemmenhetkeen. Lauri hymyilee mutta Unea näky tuntuu inhottavan...

1014928.jpg

Löydettyään viimein töitä lakiuralta, Lauri saavutti nopeasti teiniuransa huipun ja kasvoi uraohjukseksi! Nyt hänen menestyksensä lakiuralla oli taattu, ainakin todennäköisesti.

1014930.jpg

Venla alkoi olla päivä päivältä tyytyväisempi päätökseensä, koska jos hän ei olisi nainut kultaista Jaloa (joka btw toi taloon 70 550 simoleonia), hän olisi todennäköisesti jäänyt yksin. Vanhuus näet kolkutteli jo ovella ja läheni hetki hetkeltä.

1014931.jpg

Ja tässä onkin viimeinen kuva Venlasta nuorena, sillä töistä tultuaan...

1014935.jpg

...hän vanheni tämännäköiseksi. Hän muistuttaa hirmuisesti vanhaa Jadea.

1014936.jpg

Tässä Venla vielä pienen muodonmuutoksen jälkeen.

1014938.jpg

Uni päätti viimein alkaa juttelemaan Jalon kanssa, ja pian paljastui että loppujen lopuksi Jalo oli mainio tyyppi. Hän antoi Unelle jopa luvan lähteä keskustaan perjantai-iltana.

1014939.jpg

Uni päätyi samaan karaokeyökerhoon jossa Venla kävi muinoin Sini Purnalan kanssa. Taas kerran paikalla ei ollut yhtäkään teiniä... Mutta se ei Unta vaivannut kun hän meni laulamaan temmokkaan diskobiisin koko yökerhon kuullen.

1014941.jpg

Tutka... :'D Aika mielenkiintoisesti nuo saparot joskus käyttäytyvät...

1014944.jpg

Syödessään chili con carneaan (joka näyttää aivan muroilta...) Uni pohti lähestyvää aikuisuuttaan. Kuinka jännittävää että hän olisi pian aikuinen, ja perijä! Sitten hän voisi käydä vaikka koska tahansa yökerhoissa, tutustua miehiin ja sitten kun mielenkiintoa riittää perustaa perheen.

1014946.jpg

Seuraavana päivänä jo tutuksi tullut Martti tuli JÄLLEEN ahdistelemaan Unta idiootteine juttuineen. Martti kun sattuu olmaan vielä Jalon ystävä, argh... No, onneksi Unen ei tarvitse enää kauaa sietää tuon hirvityksen juttuja.

1014947.jpg

Illalla hän päätti tavata pitkästä aikaa Redun, jonka kanssa oli jo yltänyt hyviksi ystäviksi. He tulivat vallan mainiosti toimeen, mutta toisaalta Anselmikin oli miellyttävä tyyppi... Joka tapauksessa Uni viihtyi molempien seurassa.

1014950.jpg

Uni päätti esitellä ystävänsä myös Venlalle, koska voisihan olla niin, että Venla olisi Redun tuleva anoppi... ;)

1014955.jpg

Jade oli taas säikäyttelytuulella, joten Unen oli parasta hyvästellä Retu ennen kuin Retu parka joutuisi sydänkohtauksen uhriksi... Venla sen sijaan ei säästynyt säikähdykseltä kun Jade säikäytti hänet vessassa. Alan kohta todella harkita sitä hautakivien siirtämistä toiselle tontille... Eihän sillä ole väliä jos en laske pisteitäkään.

1014956.jpg

Talven jälkeen oli taas kevään aika, ja Venla oli varsin mielissään. Nyt talveen olisi pitkä aika, koska Stadissa ei hypätty keväästä syksyyn vaan välissä oli kauan odotettu kesä. Kyllä aurinko tuntui iholla hyvältä pitkästä aikaa, vaikka viileää vielä oli ja ulkovaatteita ei auttanut vielä siirtää syrjään.

1014958.jpg

Jalo oli kevään tähden flirttailevalla tuulella, mikä sai Venlan huvittumaan. Flirttailla nyt tällaiselle mummelille? "Olet vanha tai et, olet yhä kuuma pakkaus!" Jalo vinkkasi silmää ja sai Venlan nauramaan.

1014960.jpg 

Illalla Uni vietti viimein syntymäpäiviään ja oli pakahtua innosta (kuten minäkin... x]), tätä oli jälleen odotettu!

1014961.jpg

Paikan päälle riensivät koko perhe ja kaiken lisäksi Unen parhaat ystävät, Retu ja Anselmi...

1014963.jpg

Retu ja Anselmi tuulettivat niin kovaan ääneen, että muut kääntyivät katsomaan heitä... Me kylläkin tiedämme miksi he olivat niin kovin innoissaan... ;)

1014964.jpg

Ennen kasvuaan Uni vielä vilkaisi heitä. Kohta selviäisi olisiko hän yhteensopiva jomman kumman kanssa, tai kenties molempien!

1014966.jpg

Ja tässä näemme aikuisen Unen! Kasvonpiirteet muuttuivat hieman, mutta kyllä hän yhä somalta näyttää. :>

1014967.jpg

Mitään muodonmuutosta Uni ei oikeastaan tällä hetkellä kaivannut, mitä nyt vaatteet vaihdoin. Sen jälkeen oli aika mennä selvittämään yhteensopivuudet... :)

1014970.jpg

Anselmi piti häntä oikein miellyttävänä, yhteensopivuus oli yksi salama. Paljastui myös, että Anselmi oli politiikkauran huipulla, horoskoopiltaan jousimies, piti alusasuista ja laseista mutta inhosi hajuvettä.

1014969.jpg

Mutta Redun kanssa yhteensopivuus oli jopa kaksi salamaa (mikä on ihme, koska harvoin noihin hyvännäköisiin townie-hahmoihin on hyviä mahdollisuuksia...)! :> Paljastui myös että Retu on tiedeuran huipulla, horoskoopiltaan kaksonen, pitää blondeista ja meikistä ja inhoaa uima-asuja.

1014972.jpg

Mieltymystestin jälkeen alkoi hirveä kilpailu Unen huomiosta! Anselmi tuli hieromaan Unen hartioita, ja Retu yritti tulla rutistamaan Unea, mutta en sallinut sitä koska silloin he olivat jo kenties ihastuneet ja en halua sitä vielä, koska annan mahdollisuuden Anselmillekin. Joka tapauksessa, kun Anselmi oli hieromassa Unen hartioita...

1014973.jpg

...tuli Retu nopeasti leikkimään taputusleikkiä Unen kanssa saadakseen hänen huomionsa... Ja kuten huomaatte, Anselmi katselee Unea yhä hymyillen. Uni on tainnut pistää miesten päät aivan pyörälle! :]

1014974.jpg

Kellon näyttäessä jo puolta yltä Uni viimein hyvästeli "ystävänsä". Anselmia hän tyytyi halaamaan lämpimästi.

1014976.jpg

Mutta Redun kanssa hän suuteli hyvästeiksi! o_O Johtunee kai kahdesta salamasta...

1014977.jpg

Illan tapahtumat hymyilyttivät Unta... Ajatella että molemmat miehet sopivat hänen kanssaan yhteen! Mutta nyt hänellä olisi edessään vaikea valinta: kumman miehistä hän valitsisi?

---

Niin, kumman hän valitsee? Saatte antaa ehdotuksia, mutta periaatteessa molemmat ovat yhtä hyviä. Toisaalta Retuun on kaksi salamaa ja Anselmiin vain yksi... Kertokaa mielipiteenne!

Seuraavassa osassa selviää kumpi kilpakosijoista saakaan Unen omakseen. Entä miten alkaa tulevan pariskunnan yhteinen arki, ja saavuttaako Laurikin aikuisuutensa? Lue seuraava osa sen ilmestyttyä!

/Ajankohdasta on tällä hetkellä vaikea sanoa, mutta luulisin että ensi viikon puolelle menee seuraava osa.../