1215645.jpg

Myöhään illalla Uni ripusti maalaamansa taulun seinälle  ja huokaisi tyytyväisenä. "Mikä loma... Häämatka ei ollut mitään tähän verrattuna." hän mietti ja katsoi sitten ulos ikkunasta jonka näkymä oli turhankin luminen... "Noh, pakkohan meidän joskus oli arkeen palata." hän ajatteli ja meni nukkumaan.

1215649.jpg

Harva teini hymyilee maireasti nähdessään isoäitinsä muhinoimassa aviomiehensä kanssa... Mutta Miro oli nähtävästi poikkeus. Kumma kyllä, vaikka hän on epämukava luonteeltaan, hän tuli toimeen monenlaisten ihmisten kanssa eikä näyttänyt nyrpeältä juuri lainkaan. Kohteliaisuudet sen sijaan vaativat häneltä välillä ponnistuksia...

1215650.jpg

Hän ei silti lyönyt vertoja Mikaelin ystävällisyydelle. Mikael tuli hyvin toimeen Tamaran ja melkeinpä kenen tahansa kanssa! Hän oli iloinen ja puhelias lapsi, joka kuitenkin kunnioitti vanhempiaan ja isovanhempiaan (Jaloa myös). Kaikki olivat ylpeitä perheen iltatähdestä!

1215653.jpg

Venlan päivät lähenivät loppuaan ja Jalo ja Venla päättivät ottaa kaiken ilon irti viimeisesistä päivistään. He rakastivat toisiaan syvästi, ja Jaloa ahdisti ajatus että kohta hän jäisi yksin, ja hänen elämänsä loppuun oli vielä rutosti aikaa.

1215655.jpg

Veljekset innostuivat pelleilemään... :D Tämä kuva todistaa sen ettei ruoan heittely ole flirttailua, muutenhan se ei olisi mahdollista sisarusten kesken. :]

1215658.jpg

Kun Jalo oli töissä, Venla tunsi olonsa hyvin yksinäiseksi, vaikka koko talo oli täynnä porukkaa. Jostain syystä Jalon läsnäolo rauhoitti häntä ja lähestyvä kuolema ei tuntunut niin pelottavalta, mutta yksin shakkia pelatessaan Venlasta tuntui kuin hän olisi kantanut (simien käsittämättömän tilavassa) taskussaan aikapommia. Kohta hän joutuisi jättämään rakkaan perheensä, eikä pääsisi takaisin heidän luokseen...

1215660.jpg

Nyt kun lapset olivat jo vähemmän vaivaksi vanhemmilleen, jäi Unelle ja Redulle aikaa leikkiä "aikuisten leikkejä"... He eivät kuitenkaan enää halunneet lapsia, sillä kolme lupaavaa perijäehdokasta olivat jo kasvamassa hyvää vauhtia kohti aikuisuutta.

1215666.jpg

Viikonloppuna Miro otti ilon irti vapaa-ajasta ja matkasi keskustaan keilaamaan. Hetimiten hän tapasi vanhan tutun Tamaran, ja päätti rientää juttelemaan neidolle, koska tiesi että Tamarasta saattaisi hyvinkin tulla vielä suvun jäsen... Parasta siis pitää suhteita yllä. ;)

1215668.jpg

Lähtiessään vaatekauppaan Miro tapasi tämä jo moneen kertaan nähdyn mutta aina ihastuttavan Sirjan. Sirja ei kuitenkaan tuntunut olevan kovin kiinnostunut Miron höpötyksistä, vaikka tässä kuvassa siltä näyttääkin. Niinpä Miro lähti tarkastamaan olisiko kaupassa mielenkiintoisempaa seuraa...

1215669.jpg

Sisällä hän tapasi melko sievän tytön, Virven. Suosiotavoitteisena poikana hän meni rohkeasti juttelemaan tytölle, ja huomasi että tyttö oli todella kiinnostava... Hän oli iloinen, hymyili paljon, kertoi hauskoja juttuja ja oli äärimmäisen ystävällinen. Miro huomasi pitävänsä tytöstä, paljon... Ja kohta syy selvisi, hänellä oli Virveen kolme salamaa! :O

1215671.jpg

Pian hän pyysikin tuoretta tuttavuuttaan treffeille, ja tyttöhän suostui. Hetken kaupalla oleskeltuaan he päättivät lähteä syömään Rollon piilopaikkaan.

1215674.jpg

Siellä he vaihtoivat ensisuudelmansa - näin lyhyen tutustumisajan aikana! o__O No, ainakin Miro oli onnensa kukkuloilla, ja ei lakannut hymyilemästä koko päivänä. Hänellä oli käynyt todella tuuri kun oli törmännyt unelmiensa tyttöön. :)

1215677.jpg

Kotosalla Venla ja Mikael istuttivat yhdessä vihanneksia. Venla tahtoi viettää laatuaikaa myös lastenlastensa kanssa, ja tämä tunti oli ollut yksi sellainen hetki. Hän oli näyttänyt Mikaelille miten siemenet istutetaan ja opasti kuinka niistä täytyy huolehtia. Mikael kuunteli kaiken kuuliaisesti ja toimi sitten lapsekkaan innokkaasti isoäidin näytettyä mallia.

1215681.jpg

Kuudelta oli aika viettää Janin syntymäpäivää! Kuten normaalisti, mitään juhlia ei järjestetty, mutta kakku silti ostettiin ja oli yksi "vieraskin" paikalla, Venlan punatukkainen työkaveri.

1215682.jpg

Eih taas nörttipaita... x] Noh, söpö teini Janista joka tapauksessa kasvoi, mutta hän on mielestäni jotenkin tylsä tyyppi... :P Tavoitteeksi tuli mammona (josta en pidä yhtään) ja elämäntavoitteeksi että lemmikeistä kuusi yltää uransa huipulle.

1215683.jpg

Jossain siinä hässäkässä kun Janin syntymäpäivää vietettiin, Venlaa tultiin noutamaan... :( En edes ehtinyt nähdä lähtöä...

1215697.jpg

Jani meni vaihtamaan jotain "soveliaampaa" ylleen, mutta hän ei ollut kovin hymyileväinen, eikä mikään ihme... :(

1215692.jpg

Uni, joka oli vasta tullut töistä ei voinut käsittää tapahtunutta! Hänen rakas äitinsä oli kuollut, poissa. Hän jäi pitkäksi aikaa pihalle yksinään miettimään asioita. Hän tärisi kylmästä, muttei voinut mennä sisälle. Hänen oli saatava hetki aikaa koota itsensä. Kaikki oli tullut niin yllättäen...

1215699.jpg

Kohta Uni kuuli takaansa vaimean rykäisyn, ja kääntyi katsomaan. Hän näki surumielisen ja hyvin synkän näköisen Jalon joka alkoi yllättäen puhumaan: "Otan osaa sinunkin suruusi. Kukaan meistä ei kai taida vielä pystyä käsittelemään tätä... Mutta minä ehdin jo miettiä. On ollut ihanaa asua kanssanne ja olla osa perhettäsi, mutta minusta on parasta että muutan pois. Tämä talo on liian paljon täynnä muistoja." Uni oli niin hämmentynyt että vain nyökkäsi, ja pian hyvästit sanottuaan Jalo poistui soittamaan taksin.

1215702.jpg

Uni meni äitinsä makuuhuoneeseen, ja sai kohta seurakseen Redun, joka tuli halaamaan häntä. Kuinka hyvältä hänestä tuntuikaan olla Redun lähellä nyt, kun hän oli menettänyt äitinsä.

1217471.jpg

Taksi saapui hakemaan Jalon, joka käveli sinne mieli maassa. Miten ihania aikoja hän olikaan viettänyt rakkaansa kanssa... Ja nyt ne ajat olivat ohi, liian pian! Kunpa hän olisi aikoinaan tavannut Venlan aikaisemmin. Mutta mitään ei ollut enää tehtävissä, ja siksi Jalo halusikin pakoilla todellisuutta vähän aikaa.

1217473.jpg

Talon muokkaamiselle ajankohta oli hieman idiootti, mutta Unesta ja Redusta ajatus tuntui hyvältä. Uni ei ollut koskaan oikein viihtynyt (kuten en minäkään...) isossa talossa, joka oli jotenkin kolkko ja persoonaton. Siksi he päättivät uudistaa taloa hieman tekemällä siitä pienemmän ja erilaisen. Sisustus sai vaikutteita lomakohteista, varsinkin Redun ja Unen häämatkalta... Tässä näette pihan, talo pieneni aika paljon, eikö? Halusin pienentää taloa myös siksi, että isommassa pelaaminen oli tuskaisen hidasta (koska isolla tontilla kamera tökkii hitusen, ja mitä isompi talo, sen pahempi). Tähän samaan asiaan liittyen, tekemäni talot ovat aina yksikerroksisia siksi, että eri kerroksiin siirtyminen ja siksi kameran kanssa vielä enemmän sählääminen eivät ole minun juttuni. :P

1217474.jpg

Tässä kuva talosta yläkulmasta. Kuten huomaatte, paljon pienempi! Mutta kodikkuus kunniaan. ;) Sitten tarkemmat esittelyt:

1217476.jpg

Sisääntulo on talossa hotellimainen. Varsinkin ovet... x] Nurkassa on vanha kamiina lämmittämässä.

1217516.jpg

Keittiö, ruokailutila ja olohuone yhdistettiin, koska en osaa ikinä tehdä viihtyisiä olohuoneita... x] Huonekalut ovat kutakuinkin samoja pieniä uudistuksia lukuunottamatta.

1217517.jpg

Tässä osa olohuonetta, pidän paljon tuosta shakkipelin ja keittiön erottavasta seinästä ja siinä olevasta ikkunasta. :]

1217524.jpg

Mutta vielä enemmän pidän vihreänsävyisestä keittiöstä! Se on niin kutsuvan näköinen! :D

1217526.jpg

Tässä on Unen ja Redun romanttinen makuuhuone... Tuo lattiatiilihän on tuttu sims 1:stä! :) Makuuhuoneesta pääsee suoraan...

1217547.jpg

...takapihalle. :) Takapiha ei paljon muuttunut, mutta uima-allas pieneni, poreamme siirtyi jne... Lisäsin vielä riippumaton ja teltan tuonne myöhemmin mutta se ei näy tässä kuvassa. Ihmettelette varmaan mikä tuo pieni koppero tuolla oikealla ylhäällä on...

1217549.jpg

Se on vierashuone, ja aika pramea onkin... :) Toisaalta myös Uni ja Retu saattavat joskus vetäytyä "mökin" rauhaan kaivatessaan pientä irtiottoa perhe-elämästä... ;)

1217554.jpg

Tässä on ns. välihuone poikien huoneeseen, se on palanen entistä eteistä... x]

1217558.jpg

Tässä on poikien huone, joka poikkeaa itämaisesta sisustusta, se on enemminkin paratiisimainen, koska pojat niin viihtyivät etelän auringossa. :) Makuuhuone on nyt paljon tilavampi kuin ennen, ja siellä mahtuu tekemään läksytkin.

1217559.jpg

Tässä näkyy oikealla pieni huone jossa on ikivanha kone konvehtien tekoon sekä pari tavoitepalkintoa. Vasemmallaa "poikien vessa", sekin saanut vaikutteita lomamatkalta.

1217563.jpg

Perhe halusi säilyttää jotain vanhaa edellisestä talostaan, joten sininen vessa säilytettiin. :P

1217566.jpg

Tässä vielä kolmas vessa, tai oikeastaan kylpyhuone... x]

1217569.jpg

Taloon päätettiin rakentaa myös toinen (tai no vierashuone laskettaessa kolmas) makuuhuone ajatellen sitä aikaa kun joku pojista olisi perijä, ja saisi silloin tämän makuuhuoneen omistukseensa.

1217581.jpg

Ja tässä vielä makuuhuoneen vierustalla oleva pieni lastenhuone. <3

1217583.jpg

Kun perhe oli ehtinyt kotiutua uuteen taloonsa seuraavan päivän aikana, päätettiin rehtori kutsua vierailulle jotta Mikaelkin pääsisi yksityiskouluun. Illallisen suosituin puheenaihe oli muoti, ja rehtori tuntui olevan erityisen kiinnostunut meikeistä ja korkokengistä... Onneksi Retu, Jani ja Miro osasivat teeskennellä olevansa kiinnostuneita samoista asioista, ja Mikael pääsi yksityiskouluun helposti.

1217592.jpg

Mammonatavoitteinen Jani ei halunnut lähteä etsimään tyttöystävää yökerhoista, joten turvautui toivomuskaivoon kuten Lauri aikoinaan. (Sori näiden kuvien hämäryys... :/)

1217595.jpg

Kohta hänen eteensä putkahti lehdenkantaja-tyttö jota hän ei ollut ikinä nähnyt, mutta hän pisti merkille että tyttöhän oli aika söpö. Ja kohta tyttö ja suuteli häntä ja näin Jani sai ensisuudelmansa.

1217597.jpg

Tyttö ei ollut kauneuden perikuva, muttei mikään hirvityskään. Hetken huuman jälkeen pari alkoi jo seurustella... Kyllä tuo toivomuskaivo saa aikaan nopeaa toimintaa... x]

1217600.jpg

Myös Miro tapasi mielittynsä ja aloitti illan romanttisissa merkeissä käsisuudelmalla. Virve oli aivan ihastuksissaan, Mirohan osasi olla varsinainen herrasmies! He viettivät hauskan illan tanssien ja syöden pitsaa, mutta eivät vielä alkaneet seurustelemaan.

1217604.jpg

Seuraavana aamuna lapset lähtivät kouluun ja Retu ja Uni saivat ensi kertaa olla aivan kahden kodissaan. Kevätkin oli juuri sopivasti saapunut juhlistamaan heidän aamuaan. Niinpä he viettivät aamun uiden altaassa, hierontapöydän ääressä, grillatessa, poreammeessa ja lopulta nukkuivat päiväunet teltassa. Tuntui melkein kuin he olisivat palanneet lomalle!

1217607.jpg

Jossain vaiheessa aivan huomaamattani Viikatemies oli saapunut noutamaan perheen kissaa Jeppeä... Taas kerran en ehtinyt nähdä lähtöä... :( Varsinkin Retu oli murheissaan kissan kuolemasta, josta oli lopilta tullut hänelle hyvin rakas.

1217609.jpg

(Taas hämärää, argh...) Kuudelta oli kuopuksen aika kasvaa teiniksi. Miro, Retu ja Jani olivat järjestäytyneet tyylikkäästi jonoon tuulettamaan... :'D
1217611.jpg

Ja tässä teiniksi kasvanut Mikael karmeassa kilpikonnakauluspaidassa... x] Tavoitteeksi arpoutui suosio kuten isoveljellään ja elämäntavoitteeksi tuli tulla rock-legendaksi, aika hyvä elämäntavoite. :)

1217612.jpg

Mikaelin kasvettua puhelin soi, ja Retu riensi vastaamaan. Ja kukapa siellä soittikaan? Anselmi hätääntyi kuulessaan Redun vastaavan. "O-onko Uni kotona?" Anselmi kysyi hermostuneena. "Taisi juuri saapua kotiin, kuulin juuri auton äänen." Retu vastasi ja kutsui Unea puhelimeen.

1217614.jpg

Pienen muodonmuutoksen jälkeen Mikaelista kuoriutui komea nuorukainen. Ponihäntä todella sopii hänelle, toisin kuin aikoinaan Laurille... x]

1217617.jpg

Sillä aikaa Uni oli mennyt puhelimeen, ja häkeltyi kun kuuli Anselmin äänen. "Minähän sanoin että älä enää häiritse perhettäni!" Uni tiuskaisi, mutta Anselmi ei välittänyt vaan sanoi: "Älähän nyt... Minä vain soitin ottaakseni osaa suruusi, kuulin äidistäsi. Ja ajattelin että olisi mukavaa tavata kahvikupposen ääressä, jos vain ehdit?" Uni aukoi suutaan muttei saanut sanaakaan ulos. "Mieti edes sitä, pyydän." Uni huokaisi ja mutisi: "Hyvä on." Sen sanottuaan Uni sulki luurin sydän pamppaillen.

---

Nyt on tullut jälleen aika äänestää perijää, joten antakaa ihmeessä äänenne suosikkinne puolesta! Haluatko että perijä on...

1217619.jpg

...Miro, sosiaalinen ja hauska poika joka rakastaa juhlia ja hauskanpitoa, mutta on myös tunnollinen oppilas ja työntekijä.

1217622.jpg

...vai Jani? Kunnianhimoinen, ja fiksu poika, jolla on suuria suunnitelmia.

1217625.jpg

...vai Mikael? Sympaattinen ja musikaallinen herkkis, jonka ystävällinen luonne vie hänet vielä pitkälle.

---

Joten... Muistakaa antaa äänenne! :) Oma suosikkini on kyllä Mikael, koska hänellä on paras luonne, paras elämäntavoite, ja kaikki pojathan ovat hyvin samannäköisiä joten ulkonäöllä ei siinä mielessä ole hirveästi painoa. Ja Mikael on kuitenkin söpö siinä missä muutkin. :>

Seuraavassa osassa luvassa jälleen kasvua, ja näemme meneekö Uni tapaamaan Anselmia riskeistä huolimatta. Voi olla että uudessa osassa kaikki pojat kasvavat aikuisiksi, jolloin myös perijän osa selviää! Lue siis seuraava osa sen ilmestyttyä!

/Tänä - ja ensi viikonloppuna pitää lukea tiiviisti kokeisiin, joten en ehdi tehdä uutta jaksoa pidempään aikaan. :/ Kärsivällisyyttä siis vaaditaan.../

Huomasitteko muuten sanaleikin osan "toisessa nimessä" "Valoa kohti"? Se tarkoittaa sekä kevättä, että kuolemaa...