1117481.jpg

Vihreässä valossa, yön hämyssä Retu saapui töistä ja meni katsomaan taaperoksi kasvanutta pikku-Jania. Jani hieroi unisia silmiään, mutta hymyili sydäntä sulattavasti nähdessään isänsä. "Olen minä onnen pekka kun olen saanut kaksi näin suloista poikaa..." Retu kuiskasi varoen herättämästä Miroa.

1117483.jpg

Mutta mitä Retu ei vielä tiennyt oli se, että Uni oli jälleen raskaana, kuten aiemmassa osassa hänelle selvisi. Uni soitti pianoa ja mietti tulevaa lasta. "Jospa se olisikin vaihteeksi tyttö? Mutta paras olla odottamatta liikoja." Uni mietti ja lähti nukkumaan. Pian hänen raskautensa kuitenkin selviäisi koko perheelle, kun maha alkaisi pyöristyä.

1117484.jpg

Syksy oli jo alkanut, mutta Uni ja Retu ottivat yhä viimeisenkin ilon irti lämpimistä keleistä. Kohta olisi taas talven aika. Uni sai pistää kaiken taitonsa kehiin että onnistui väistämään Redun heittämiä vesi-ilmapalloja joita tämä sinkosi ilmaan kuin itse kanuuna!

1117485.jpg

Miro toi koulusta kotiin todella suloisen pojan! Yleensä ne kun ovat sellaisia kurttunaamoja... Mutta tämä poika on aika outo tapaus, koska Miron soittaessa pojalle valikossa luki "Juttele" tai "Kutsu kylään kolmeksi päiväksi", joten hän on siis lomasaarelainen! o_O

1117487.jpg

Retu oli tyytyväinen isän rooliinsa, ja päiväsaikaan kotona ollessaan hän leikki mielellään poikien kanssa. Hän tuntui pitävän erityisesti Janista, vaikka Mirokin oli hänen mieleensä. Uni taas ei ollut luonut kovin lämmintä suhdetta kumpaankaan poikaansa ainaisen kiireen takia. Hän kun oli vasta ylittänyt uransa puolivälin.

1117489.jpg

Sain ikuistaa jotain todella kummallista... Kaksi johtajasutta näet ottivat yhteen pihalla! O_o Taisi olla jonkin sortin valtataisto kyseessä...

1117490.jpg

Seuraavana aamuna Uni huomasi mahansa kasvaneen, ja tällä kertaa ilahtui. Alunperin raskaus ei ollut iloinen yllätys, mutta nyt hän alkoi mieltyä ajatukseen. Hän kuitenkin onnistui vielä salaamaan asian Redulta, joten tämä saisi tietää raskaudesta vasta illemmalla.

1117492.jpg

Syksyn saapuessa oli hyvä työntää kesän löhöilyt mielestään ja alkaa ahertaa. Uni päätti perhehtyä raskauden tuomaa aikaa hyväksikäyttäen puutarhanhoitoon, Jalo onnistui ansaitsemaan pronssisen kalastusansiomerkin ja Venla haravoi puiden oksistaan varistelemia lehtiä.

1117493.jpg

Puutarhaurakoinnin jälkeen Uni halusi kuitenkin vielä löhöillä kesäiseen tyyliin riippumatossa. Huomatkaa kuinka hän uinuu käsi mahan päällä... <3

1117494.jpg

Jalolla tuo kalastuskin alkoi sujua ja hän kiskoi vedestä ylös jatkuvasti isoja vonkaleita. "Näistä Venla innostuu! Kala on mukavaa vaihtelua arkiruoalle..." Jalo mietti hyvillään ja intoutui kalastamaan vielä tunniksi.

1117496.jpg

Nähtyään Unen mahan Venla tunsi olonsa jälleen onnelliseksi. Hän nautti viime kesän sadosta valmistetusta mehusta ja haaveili tulevasta lapsenlapsestaan. Onneksi hän oli valinnut perijäksi Unen, joka oli saanut jo kaksi noin suloista lasta ja saisi vielä kolmannenkin!

1117497.jpg

Jeppe-kissa se osasi koiramaisuuksia... Kisssalurjus meni syömään Redun kokkaamaa savustettua lohta täysin omine lupineen... Mutta suloinen näky tuo kissa on silti kieli ulkona törröttäen... x]

1117502.jpg

Venla toi eräänä päivänä töistä mukanaan tällaisen aika nättikasvoisen naisen nimeltään Tamara Hellenius. Tuleva sukulainen? Naisen ura on hyvässä mallissa, hän on kaunis (tuota kamalaa meikkiä lukuunottamatta), mutta horoskoopiltaan skorpioni, mitä ovat sekä Miro että Jani. :S Mukavuuspisteitä olisi siis turha toivoa jos jompi kumpi heistä menisi naimisiin Tamaran kanssa.

1117504.jpg

Kaikesta huolimatta Mirolla ja Tamaralla tuntui olevan paljon yhteisiä puheenaiheita, ehkä he olisivat kuitenkin hyvä pari. ;) Mutta antaa ajan kulua, ei sitä vielä edes tiedä kenestä tulee perijä.

1117513.jpg

Nähdessään Unen mahan Retu hyökkäsi haalaamaan häntä. "Mikset kertonut aikaisemmin?!" Retu kysyi innoissaan. "Halusin yllättää sinut." Uni hymyili ja iski silmää. "Mutta kävisikö sinulle jos hänestä tulisi kuopuksemme? Minusta kolme lasta ovat sopiva määrä." Uni kysyi varoen. "Totta kai, miten haluat rakas. Onhan näistäkin vesseleistä tarpeeksi iloa!" Retu sanoi ja suikkasi suukon Unen suulle.

1117515.jpg

Miro oli hieman syrjäänvetäytynyt lapsi. Hän viihtyi paljon yksinään ja tietokoneen ääressä. Hän panosti paljon läksyihinsä ja tuntui käyttäytyvän joskus naurettavan aikuismaisesti. Kuitenkin hän salaa odotti pikkuveljensä kasvua koska sen jälkeen hänellä olisi ikäistään leikkiseuraa talossa.

1117517.jpg

Parin päivän päästä Uni oli jälleen kohtaamassa synnytyksen tuomat kivut, ja tällä kertaa pikku-Janikin oli päässyt ikuistamaan tilannetta...

1117518.jpg

Kohta Janin lisäksi paikalla oli koko perhe, jälleen kauhistelemassa Unen irvistyksiä. Loputtoman pitkältä tuntuneen ajan jälkeen supistukset alkoivat viimein helpottaa ja...

1117522.jpg

kohta Unta silmiin tapitti JÄLLEEN sinisilmäinen, tummahipiäinen ja ruskeahiuksinen poikavauva! :D Oikea kolmoiskopla sanon minä... Poika nimettiin Mikaeliksi!

1117523.jpg

Koko perhe iloitsi uudesta jäsenestä, ja nyt on ainakin varmaa, että tuleva perijä olisi vaihteeksi poika. :>

1117524.jpg

Venla oli innoissaan kun pääsi jälleen hoivaamaan pikkuista. Nyt hän otti ilon irti joka sekunnista koska oli kuullut Unen sanoneen että Mikael jäisi hänen ja Redun viimeiseksi lapseksi.

1117525.jpg

Miro oli varsinainen siisteysintoilija! Hän oli jatkuvasti kuuraamassa pönttöä tai tiskaamassa lautasia, mutta olipahan hänestä apua perheelle. Kylläkin muutama niistä siisteyspisteistä olisi saanut minun puolestani livahtaa mukavuuspisteiden puolelle...

1117527.jpg

Koska Miro oli jo siirtynyt koulumaailmaan ja Jani tulisi pian perässä, päätettiin kutsua rehtori vierailulle - ja minkälainen rehtori?! Jalo meinasi pudottaa silmät päästään kun autosta astui ulos pälvikaljuinen mies, jolla oli ehkä karmein hänen ikinä näkemänsä takatukka, nukkavieru puku, kammottavat botox-huulet ja iso nenä. Naama virneessä Jalo esitteli hänelle taloa ja sai rehtorin onneksi vakuuttuneeksi karismansa ansiosta.

1117530.jpg

Rehtori pääsi kesken vierailunsa ikuistamaan Janin kasvua lapseksi, ja toki paikalla oli muitakin vaikkei syntymäpäiviä vietettykään.

1117532.jpg

Janista kasvoi Miron tapaan suloinen poika, ja hän on melkein kuin kopio isoveljestään, tai oikeastaan hän on... Luonne on jokaista pistettä lukien sama.

1117533.jpg

Kirjolohi hoiti viimeisen silauksen, ja rehtori kätteli Retua innoissaan. Retu tunsi suurta ylpeyttä, hänen lapsensa ansaitsevat vain parasta, ja nyt he saisivat juuri sitä.

1117534.jpg

Jani ei ollut kovin kiltti lapsi, vaan huijasi isoäitiään jatkuvasti shakissa... Hän rakasti kepposia ja piloja, ja Redun ja Unen kärsivällisyys oli jatkuvasti koetuksella. Vaikka Miro oli yhtä ilkeä pohjimmiltaan, hän sentään käyttäytyi kunnioittavasti itseään vanhempia kohtaan.

1117536.jpg

Uni päätti viimein vaihtaa vaatetusta, varsinkin nyt kun ilma ei olisi enää niin lämmin. Hän ei silti luopunut rock-henkisestä tyylistään vaan halusi äitiydestään huolimatta säilyä sinä mikä oli alunperin.

1117537.jpg

Uni harrasti yhä maalaamista kuten teinivuosinaan, vaikkakin silloin hänellä oli ollut paljon enemmän aikaa harrastuksellensa. "Silloin tuli aina valitettua kuinka vähän aikaa oli koulun tähden... Hah. Nykyään on vielä vähemmän!" hän mutisi sekoitellessaan sävyä jolla maalaisi Venlan yöpaidan loppuun.

1117538.jpg

Syksystä huolimatta kelit olivat olleet suopeita, ja Miro ja Jani viihtyivät altaassa leikkien vesisokkoa. He eivät vielä olleet kovin läheisiä, mutta suhde syveni koko ajan. Viikonloppu tuntui Mirosta paljon mukavammalta nyt kun oli joku jonka kanssa jakaa se.

1117540.jpg

Uinnin jälkeen Miro tilasi puhelimella pitsan, ja pojat nostivat hymyssä suin pitsasiivut laatikosta. Tästä alkaisi heidän ystävyytensä aika!

---

Tämä jakso oli noh... Lyhyt ja töksähtelevä, anteeksi. Ensi jaksossa on kuitenkin luvassa lisää kasvua, ja ennen kaikkea näemme millainen poika kuoriutuukaan Mikaelista. Jatkuuko kolmoiskoplan ja muun perheen elämä yhtä idyllisissä merkeissä? Lue seuraava osa sen ilmestyttyä!

Kysymys: Voinhan varmasti poistaa kuvat kuvagalleriasta ilman että ne katoavat? Meinaan se olisi aika kurja juttu jos ne katoaisivat... Sitä vaan että galleria toimii tuskastuttavan hitaasti ja luulen että se toimisi nopeammin jos poistaisin vanhat kuvat.

/Ilmoitan nyt heti että meinaan nyt lomailla legacystani jonkun aikaa. Tällä viikolla tein kaksi osaa ja se vaikuttaa heti osien laatuun. Intoni näet ei pysy mukana jos tekemisestä tulee pakkopullaa... :( Uusi osa ilmestyy siis aikaisintaan viikon päästä, mutta pyydän älkää alkako painostamaan jos se ei tule silloin. Se ei näet auta asiaa yhtään, en mahda kiireiltäni asialle mitään. Jos joku legacyni lukijoista on lukion toisella, ymmärtää mistä puhun.../