Ensimmäistä kertaa elämässään Jade ja Heikki viettivät yhteistä vapaapäivää niin että lapsetkin olivat koulussa poissa jaloista. "Ovatpa he kasvaneet nopeasti..." Heikki sanoi hymyillen ja hörppäsi kulauksen kaakaostaan. "Sanos muuta..." Jade vastasi ja huokaisi. Lasten kasvu merkitsi myös sitä että olisi tehtävä valinta siitä kenestä tulee perjiä, ja se ei olisi helppo päätös!

Läksyjä koko perheen voimin. Sini osasi jo tehdä läksynsä itsenäisesti, mutta Venla ja Kasper vaativat vielä hieman apua.

Toisena vapaapäivänään Jade päätti kohottaa kuntoaan tulevaisuutta varten. Hänellä oli jo tarvittavat taitopisteet odottelevaa ylennystä varten, mutta vanhuus lähestyi uhkaavasti joten jokaisesta hetkestä oli otettava hyöty irti!

Perheen budjetti oli viimein lähtenyt nousuun, joten rahoilla ostettiin tietokone. Sinihän muistuttaa aivan minua dataillessaan hartiat kyyryssä! :'D Mutta tietokoneesta oli suuri hyöty Sinin etsiessä töitä. Hänen elämäntavoitteenaan oli tulla Hulluksi tiedemieheksi, joten hän halusi mitä pikimmiten töihin tieteen alalle.

Minä jo innostuin että siinä on sopiva townie-hahmo sukuun, kunnes tajusin ettei hän olekaan townie-hahmo (vaihdoin nimityksen, koska tajusin vasta tänään että npc-hahmoilla tarkoitettiin mm. ruokalähettejä, posteljoonia, palomiestä jne., ja townie on nimitys muille simeille jotka eivät asu naapurustossa). :P Jokatapauksessa Theodorista saatiin nopeasti uusi perheystävä koska Jade tuli hänen kanssaan hyvin toimeen.

Ylennys tuli heti ensimmäisenä työpäivänä! Tällä menolla Sinistä tulisi pian isänsä toiveiden mukaisesti uraohjus! :)

Myös Heikki oli ansainnut urapalkintonsa, ja istutteli nyt kasveja innoissaan. Tuohan sopii hyvin Heikille, koska pitkän talven aikana hän ei pääse tonkimaan multaa pihamaalla. Harmi vaan että tuossa eivät kartu puutarhataidot vaan luovuus. :P

Sini se maalaa kauniita tauluja! Niitä ei voitu ikävä kyllä säilyttää, sillä tuostakin taulusta irronnut n. 500 simoleonia tuli tarpeeseen perheen köyhyyden vuoksi. Sinin maalaustaidoista oli kuitenkin suuri hyöty, koska tuollaiset rahasummat kohensivat perheen rahatilannetta huimasi! :]

Aku Lipevä on vieraillut epäilyttävän usein Jaden luona... Eräänä päivänä kun Jade oli menossa vessaan, ryntäsi Aku hänen luokseen ja sulki oven. Jade hätkähti ja kysyi: "Mitä ihmettä?" Aku katseli häntä kummallinen pilke silmissään ja kuiskasi: "Tiedätkös Jade... Sinä ole tajuttoman kuuma pakkaus! Varsinkin tuossa univormussa... Toisaalta... Olisit varmasti vielä kuumempi ilman sitä!" Jade vain tuijotti Akua ällistyneenä. Äijähän yritti iskeä häntä! Jade oli kieltämättä ystävystynyt miehen kanssa jonkin oudon sattuman kautta, muttei ikinä ollut ajatellut miehestä tietyllä tavalla. Aku kyllä näytti ajattelevan hänestä niin...

"Öh..." Jade vastasi ja lähti vessasta romantiikkatavoitteesta huolimatta. Aku jäi seisomaan vessaan, ja torjumisesta huolimatta virnuili yhä. "Kyllä minä vielä sinut nappaan..." hän kyräili mielessään...

Yöllä Sini kohtasi susilauman johtajan, ja tietotavoitteisena siminä juoksi heti tekemään tuttavuutta tämän kanssa... Salaa hän toivoi että susi purisi häntä jotta hänestä tulisi öisin ympäriinsä riehuva ihmissusi! Mutta susi ei vielä lämmennyt ajatukselle vaan jolkotteli kohta pois. Sini jäi odottamaan että hänen tuttavuutensa saapuisi vielä uudelleen, jolloin hänen toiveensa voisi toteutua.

Seuraavan aamuna Venlaa, Kasperia ja Siniä odotti yllättävä uutinen; yöllä oli satanut lunta niin paljon että bussit eivät päässeet liikkeelle ja he saivat vapaapäivän (en tiennyt että näinkin voisi tapahtua! :o)! :) Kuvassa Venla tuulettaa uutiselle, nyt hänellä olisi koko päivä aikaa tehdä mitä ikinä haluaa! Venla on jo kehittänyt ruoanlaittotaitonsa täysiin, mutta nyt hän voisi keskittyä johonkin muuhun.

Koska edessä oli pitkä vapaapäivä, päätettiin kutsua rehtori vierailulle, jospa perheen lapset pääsisivät yksityiskouluun? Vaikka pelkäsin että rehtori häipyy heti näkiessään pienen ja "mitättömän" talon, hän jäikin tutustumaan taloon (joskus reksi on häipynyt heti...). Nyt pitäisi vain tehdä vaikutus rehtoriin!

Pitkän odotuksen jälkeen kaksostenkin oli aika varttua teineiksi! Syntymäpäiviä ei ehditty järjestää, mutta paikalla oli sentään väkeä katsomassa kun Kasper varttui...

...tämän näköiseksi teiniksi! Aika mukavan näköinen nuori mies! :) Kasperin tavoitteeksi arpoutui tieto kuten siskollaan, ja elämäntavoitteeksi tuli uran Toimittaja huippu. Ei paha!

Myös Venlan oli aika kasvaa, pääsipähän reksikin ikuistamaan tätä... x)

Ja tällainen nöpönenä Venlasta kasvoi (köh... nuo vaatteet... xP)! Hänestä tuli perhetavoitteinen, jota juuri toivoinkin. Olisi ollut aika kyllästyttävää jos kaikista olisi tullut tietotavoitteisia... -_- Venlan elämäntavoitteeksi tuli kasvattaa 20 kissan- tai koiranpentua, mikä ei ole ehkä paras mahdollinen, mutta eipä voi mitään. Venlan piti kuitenkin rynnätä valmistamaan hieno illallinen hetimiten jotta rehtori hyväksyisi koko katraan yksityiskouluun.

Aku meni nyt juttelemaan myös Sinille, ja Jade katseli kauhuissaan äijän touhuja. "Nytkö se jo minun tytärtänikin vikittelee?!"

Venla kokkasi lohiaterian, koska hummerit olisvat todennäköisesti palaneet... Lohi kuitenkin teki nähtävästi vaikutuksen...

... koska heidät hyväksyttiin epäilyistäni huolimatta yksityiskouluun! Kyllä isä oli ylpeä!

Tässä Venla vielä muodonmuutoksen jälkeen. Hänestä kyllä varttui todella kaunis teini! Kyllä ratkaisu käy vaikeaksi... Kasperin taidan jättää pois pelistä koska hän ei ole kovin mieleenpainuva sim. Mutta Sinin tai Venlan välillä valitsemiseen vaikuttaa todennäköisesti se, että kumpi tulee paremmin toimeen Heikin ystävän Keijo Karskilan kanssa (joka rakensi lumiukkoa Heikin kanssa viime osassa). Valintaan vaikuttaa myös se, kumpi menestyy parhaiten teini-iässään. Mutta ehdotuksia saa yhä antaa, varsinkin nyt kun kaikki lapset ovat kasvaneet teineiksi! :)

---

Seuraavassa jaksossa kevät tuo tuollessaan kovaa kilpailua! Miten taisto perijän paikasta kiihtyy? Entä kumpi miellyttää Keijoa enemmän; Sini vai Venla? Se selviää seuraavassa osassa!