Seuraavana aamuna tunnelma ei ollut kireä kaikesta huolimatta. Kaikki popsivat aamupalaansa hyvin mielin - olihan sentään perjantai ja viikonloppu alkaisi seuraavana päivänä! Silloin olisi taas vapaa-aikaa ja jaksamista puuhailla mitä huvittaa. :)

Kevään saavuttua Heikki pääsi viimein jatkamaan pienen puutarhapalstansa viljelyä. Lyhyestä keväästä ja syksystä pitäisi ottaa kaikki irti.

Vaihdoin vielä kerran Venlan hiustyylä, sillä tämä sopii hänelle paremmin... :P

Jumppatunti? Tämän talon naiset taitavat olla joogan ystäviä! :)

Whipii! Heikki sai jälleen ylennyksen, nyt hän tekee nettisivuja. Työajat ovat aika lokoisat: 10-15 ja kolme vapaapäivää viikossa!

Kasper oli tutustunut Sinin kaveriin ja piti hänestä kovasti... Tyttö oli viehättävä, Kasperin ihanteen mukaan blondi, ja luonteeltaan vaaka.

Venla oli jo aloittanut Keijoon tutustumisen mikä oli sinänsä hyvä. Ainakin näillä näkymin heillä riitti samoja mielenkiinnonkohteita ja Keijo teki Venlaan mukavan ja rennon vaikutuksen.

Kohta Sinikin saapui töistä ja katseli hieman levottomana Keijon ja Venlan iloista jutustelua. "Onko Venla jo ehtinyt tehdä hyvän vaikutuksen vai onko minulla vielä mahdollisuus...?" hän mietti ja alkoi kaavailla mielessään suunnitelmaa jolla pääsisi Keijon puheille mahdollisimman nopeasti.

Pian kun Keijo siirtyi katsomaan tv:tä, hoksasi Sini mahdollisuutensa. Kauan hän ei kuitenkaan ehtinyt sohvalla rupatella, kun Venlakin saapui paikalle. "Argh... Nyt en pääse juttelemaan hänen kanssaan kahden..." Sini manasi mielessään siskoaan.

Perhe oli päässyt jo niin hyviin varoihin, että niillä saatettiin ostaa iso perheauto. Auto olikin kätevä hanke viisihenkiselle perheelle! Pääasiassa sillä kyllä ajoi Sini, esikoisen oikeudella.

Pian perhe kuitenkin kasvoi koska Venla adoptoi pienen koiranpennun Riinan! Suloinen pentu valloiti Venlan sydämen pian (varsinkin kun hänen haaveenaan on kasvattaa 20 kissan- tai koiranpentua). Tapahtui kuitenkin jotain hassua... Kun kimppakyyti tuli hakemaan Venlaa juuri samalla hetkellä, Venla ei laskenutkaan Riinaa alas, vaan kantoi koiran mukanaan töihin! o_o Kotiin palattua hän saattoi laskea koiran maahan.

Jade lähestyi jo vanhuuttaan, ja ajatus ei kovin miellyttänyt häntä. Hän ei osannut kuvitella itseään vanhuksena, ei vielä... Mutta joskus hänen olisi kuitenkin kohdattava vanhuus, joten hän päätti olla ottamatta elämäneliksiiriä. Joka tapauksessa hän oli tyytyväinen elämäänsä. Vaikka avioliitto oli tuntunut kammottavalta ajatukselta, Heikki oli aina ollut rakastava ja ihana aviomies, joka paljasti uusia yllätyksiä itsestään päivittäin. Suhde siis oli ollut kaikkea muuta paitsi tylsä, ja lapset olivat hurmaavia!

Perhe ei tyytynyt vain yhteen koiranpentuun, sillä he adoptoivat vielä urospennun Jörön... :) Jos Jörö ja Riina tulisivat täysikasvuisina toimeen, voisi perhettä odottaa vielä moni pentukatras! :)

Venla lähti töihin ravintola-uralle sillä ruoanlaiton hän todella hallitsi...

...toisin asiat olivat Sinin kohdalla. Hän ei ollut uransa ja luovuutensa tähden ehtinyt juuri kokkaamaan. Mutta spagetti maistui hänelle mainiosti... :)

Launtai-aamuna Venla tapasi kaupungilla mielenkiintoisen tyypin, Silvo Notkon. Venla katseli ujosti poikaa kaukaa kunnes hermostui itseensä. Mitä hän oikein pelkäsi?! Niinpä hän päätti mennä rohkeasti juttelmaan tuntemattomalle pojalle ja oli aika shokki, kun selvisi että Venlan yhteensopivuus tämän pojan kanssa oli kolme salamaa! :O Juttu luisti niin hyvin että pian se jo kääntyi flirttailuksi...

Pian he jo vaihtoivatkin ensisuudelmansa!

Seuraavana aamuna Venla kutsui ihastuksensa luokseen ja he päättivät aloittaa seurustelusuhteen. Perhetavoitteinen Venla tunsi olonsa ikionnelliseksi!

Romantiikkaa oli ilmassa muuallakin, koska myös Kasper sai ensisuudelmansa ihastuksensa kanssa. Seurustelua he eivät kuitekaan vielä aloittaneet koska tunteet eivät vielä käyneet tarpeeksi kuumina...

Sinin ja Venlan suhde oli ihanteellinen - perijäkilpailusta huolimatta he olivat ystäviä, ja tulivat toimeen loistavasti! He auttoivat toisiaan kotiläksyissä, pitivät samoista tv-ohjelmista ja oli heillä jopa jaettuja salaisuuksiakin.

Kun Venla meni laittamaan ruokaa siipalleen ja perheelle, Sini päätti tehdä tuttavuutta Silvon kanssa. Juttu luisti niin hyvin, että Sini ei voinut olla huomaamatta pientä ihastusta Silvoa kohtaan... Vaikka poika oli Venlan mielitty, yksinäisyydestä kärsinyt Sini ei voinut olla ajattelematta, että Silvo oli upea tyyppi. Niin upea, että Sini halusi palavasti tutustua häneen.

Kun Venla palasi paikalle, Sini ja Silvo rupattelivat yhä turhankin hilpeästi kuin Venlaa ei olisi ollut olemassakaan. Venla katseli parin vouhotusta hieman huolestuneena ja ei voinut olla tuntematta pientä mustasukkaisuutta.

Jaden ja Heikin suhde kukoisti! Heikki muistutti päivittäin rakastaan siitä, että hän ei lakkaisi rakastamasta tätä vahnenemisenkaan jälkeen. Tulisihan hän pian itse perässä!

Ja niin Jade astui vanhuuden portista sisään, mutta hän on yhä hyvin kaunis. Kauniita kasvonpiirteitä ei vanhuuskaan turmele!

Jotain hälyyttävää alkoi olla tekeillä, kun Sini alkoi illalla flirttailla Silvolle Venlan ollessa töissä! Pahinta oli, että Sini tuntui tekevän sen omasta tahdostaan eikä minun tahdostani! :o Sinin mielenkiintoiseen luonteenseen ja karismaan hurmaantunut Silvo ei edes muistanut sitoutuneensa juuri tämän siskoon... Mikäköhän katastrofi tästä vielä kehkeytyy?!

Kohta he jo vaihtoivat ensisuudelmansa... Aika casanova tuo Silvo... xS Iskee kaksi siskosta, okei... Sini oli kylläkin se, joka iski, Silvo-parka joutui rakkauden nuoran vangiksi...

Pari oli niin kuhertelun lumossa, että he eivät kuulleet auton ääntä - Venla oli palaamassa kotiin tuntia etukäteen oikein vastatun ongelmanratkaisu-kysymyksen johdosta. Ja tämä näky odotti häntä kotona!

Onnellisen tietämätön Venla astui ovesta ulos. "Onkohan Silvo yhä täällä?" Venla mietti hyväntuulisena ja tallusti kohti kotiovea.

Venla avasi oven ja katseli iloisena olohuoneeseen. Hän näki Silvon ja Sinin ja hymyili ennen kuin tajusi, että hehän olivat kiinni toisissaan! Hämmennys valtasi Venlan mielen, mutta pian se vaihtui sanoinkuvaamattomaksi raivoksi. Hän harppoi toisiaan yhä suutelevien Silvon ja Sinin luokse ja alkoi rääkyä: "Kuinka voit tehdä minulle näin!? Juuri tänään vannoit sydämesi minulle ja nyt lääpit SISKOANI!" Silvo oli niin järkyttynyt ettei saanut sanaakaan suustaan. Sini sen sijaan tuijotti tilannetta huvittuneena... Perin outo tyttö... o_o

Sini siirtyi virnuillen syömään ja kuunteli odottavaisena mitä seuraavaksi tapahtuu. "Se on ohi! Minun puolestani saat painua tiehesi, sillä en halua nähdä sinua enää ikinä, petturi!" Venla sanoi ääni väristen Silvolle ja ryntäsi vessaan. Sini haaveili jo suhteesta Silvon kanssa... Nyt kun Venla oli kerta antanut Silvolle lähtöpassit, miksei hän voisi seurustella tyypin kanssa?

Kauan Sini ei kuitenkaan virnuillut, kun Venla hyökkäsi tappelemaan hänen kanssaan! Silvo oli yhä niin järkyttynyt että kääntyi pois ja mietti katuvaisena tekojaan. Venla oli ollut hänen unelmiensa täyttymys, mutta hän oli mennyt mukaan Sinin flirttailuun. Sillä hetkellä hän ei ollut ajatellut Venlaa lainkaan!

Kolmen kuntopisteensä ansiosta Venla rökitti huonokuntoisen siskonsa, joka nöyryytyksen koettuaan tajusi vasta kuinka nöyryyttävää tämä kaikki oli ollut Venlalle. Yhtäkkiä Silvo ei enää tuntunutkaan niin tärkeältä... Sinin tuntema fyysinen kipu ei varmasti ollut lähelläkään sitä kipua, mitä Venla koki sydämessään juuri nyt... :(

Koko illan Sini itki vuolaasti ja mietti tekojaan. Vielä aamulla kaikki oli ollut hyvin. Hän ja Venla olivat olleet ystävät, ja Venla oli ollut hyvin onnellinen seurustelusuhteestaan. Mutta nyt Sini oli pilannut kaiken! Miten he voisivat ikinä katsoa toisiaan silmiin, kun Siniä painoi syylisyydentunto ja Venlaa suunnaton viha.

Venla vaati että hän saisi muuttaa Kasperin huoneeseen, sillä ei sietänyt olla siskonsa kanssa samassa huoneessa. Hän oli juuri vaihtanut lakanat veljensä patjaan kun Sini koputti oveen. Venla huokaisi ja vastasi: "Sisään..." Ovesta sisään astui punasilmäinen Sini, joka näytti purskahtavan koska tahansa jälleen itkuun. "En tiedä mitä sanoa tai tehdä Venla... Kuinka saatoin olla niin lapsellinen! Annoin sen pojan... Noh, siis sinun poikaystäväsi sekoittaa pääni!" Venla katsoi häntä raivoissaan: "Ai oliko kaikki muka hänen syytään?" Sini vaikeni. "Jos luulet että annan kaiken anteeksi noin vain, elät haavemaailmoissa. Unohtaisitko sinä, jos tekisin sinulle noin? Tokkopa. Tällä hetkellä toivon että pysyt etäällä koska aina kun näen sinut tunnen vihaa ja surua, ja en halua sen pilaavan koko nuoruuttani." Tuon sanottuaan Venla meni kylpyhuoneeseen ja lukitsi oven. Siellä hän itki monta tuntia äänetöntä itkua ja vihasi Silvoa ja siskoaan.

Tähän päättyi tämä tapahtumarikas päivä - Sini ja Kasper uinuivat yhteisessä makuuhuoneessa ja Venla valvoi sängyssään pohtien kaikkea. Miten kaikki voikin muuttua yhden päivän aikana?

---

Seuraavassa jaksossa teinien on aika kasvaa aikuiseksi. Selviää...

...miten Kasperin ihastus edistyy, ja pysyykö hän ongelmitta journalismi-urallaan. Näemme myös todennäköisesti Kasperin muuton talosta (sillä hänestä ei tule perijää varmuudella, jos ette yhtäkkiä kaikki vaadi sitä).

...tuleeko luovasta ja kunnianhimoisesta Sinistä perijä? Selviää myös saako Sini todella haluamansa, eli Silvon. Entä onnistuuko hän lepyttelemään sydänjuuriaan myöten suuttuneen Venlan?

...vai tuleeko sittenkin kauniista kodinhengettärestä Venlasta perijä? Sinin temppu kyllä laski omia pisteitään niin paljon, että Venlalla on hyvät mahdollisuudet sen lisäksi että hän on perhetavoitteinen ja kaunein. Selviää myös kasvaako Venlasta tasapainoinen aikuinen teini-iän sydänsuruistaan huolimatta.

*INFOA*

Seuraavan osan ilmestymiseen voi mennä jonkun aikaan koska koeviikko starttaa huomenna = ei vapaa-aikaa yli viikkoon. Mutta jatkan legacyani sitten paremmala ajalla koeviikon jälkeen! :) Sitä odotellen!