Nonni! Viime osasta onkin päässyt taas kulumaan kolme viikkoa, ja päätin tarttua puikkoihin, tai siis näppäimiin... Aloitin osan kirjoittamisen jo sunnuntaina, ja tarkoituksena oli tehdä se loppuun eilen, mutta kuinkas kävikään - blogini kuvagalleriassa oli jotain häikkää, koska viimeisimmät kuvat eivät näkyneet ollenkaan. :/ Tässä osassa jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin, mutta millaisissa merkeissä, sen saa selville vain lukemalla... ;) Varoitan taas etukäteen  paikoitellen härskistä huumorista... :'D

Jätäthän kommentin? ;)

---

2013478.jpg

Roopertti oli ottanut vastuulleen Millan apuopetuksen, koska tyttö tuntui olevan aivan hukassa läksyjensä kanssa ensimmäisen koulupäivänsä jälkeen. Milla vilkaisi hieman kateellisena Jenniä, joka sai vielä nauttia pikku-vekaroille suunnatuista huolettomista iloista... Tietenkin Milla tajusi lapsuuden olleen kuitenkin vallan huoletonta aikaa koulusta huolimatta vasta sitten, kun häntä odottivat teini-iän huolet ja murheet.

2013480.jpg

Jenni ei juuri tuottanut päänvaivaa vanhemmilleen, koska hän oli melkein yhtä kiltti lapsi kuin siskonsa. Anni ja Roopertti palvoivat molempia tyttäriään, ja kohta nähtäisiin, saisiko kolmaskin lapsi samanlaista palvontaa osakseen.

2013486.jpg

Vanhemmuus oli silti rankkaa heille molemmille, ja he pistivät itsensä niin likoon joka päivä, että suorastaan kaatuivat sänkyyn yömyöhään jolloin vasta pääsivät nukkumaan. Lisäksi toisen oli aina pompattava unentokkuraisena ylös yöllä kun Jenni aloitti kehdossaan armottoman huudon. Roopertti-parka kärsi joskus jopa painajaisista... "Ei-ei-eih... Mi-mihin shinä kushki viet mhinun avokadojani?!"

2013487.jpg

Milla tuntui olevan tarmokas tapaus, koska hän ei juuri jäänyt paikoilleen lorvailemaan. Hän teki läksynsä, opiskeli käytännöntaitoja, auttoi isää ja äitiä ja leikki Jennin kanssa. Anni ja Roopertti olivat tyytyväisiä siitä, että heidän esikoisensa oli noin avulias, koska Millasta oli paljon apua heille molemmille.

2013491.jpg

Roopertti tuntui pitävän kovasti Jennistä, vaikka piti kyllä Millastakin. Hän oli oivallinen isä ja ei koskaan valittanut, vaikka sotilasura oli raskas ja työajat uuvuttavat. Siihen vielä päälle kotityöt ja lastenhoito = huhhuh...

2013492.jpg

Mutta kamala historia tuntui toistavan itseään, kun viimeisillään oleva Anni joutui hengenvaaraan tehdessään uunijäätelöä, jolloin vahingossa sytytti tulipalon ja jäi liekkeihin! D:

2013493.jpg

Jo kolmatta kertaa sai tämän suvun jäsen anoa rakkaansa puolesta, ja Viikatemies ei voinut muuta kuin pyöritellä päätään ja huokaista. "Helkutinmoisia tunareita koko suku..." Viikatemies mumisi ja viittoi Rooperttia nousemaan polviltaan.

2013496.jpg

"Karkki vai keppo- ei kun siis nyt sinun pitää valita ja plaapla plaapla plaa. Jos valitset oikein, vaimosi ja lapsesi pelastuvat, jos et, he ovat minun." Viikatemies selitti ja Roopertti tuijotti häntä suu avoinna.

2013499.jpg

Kuin ihmeen kaupalla tämän suvun tunarit osaavat aina valita Viikatemiehen oikean luukäden, ja niin osasi Rooperttikin! "No voihan hemmetti... Tämä suku on maksanut minulle niin monta turhaa keikkaa, että menetän kohta työni!" Viikatemies mumisi ja herätti sitten vastentahtoisesti Annin henkiin kuin hänelle ja vauvalle ei olisi koskaan mitään tapahtunutkaan.

2013503.jpg

Anni oli järkyttynyt noustessaan maasta ja haukkoi henkeään, mutta hyppäsi sitten itkuiselta näyttävän Roopertin kaulaan. "Voi kulta!" Roopertti voihkaisi ääni värähtäen. "Jos olisin menettänyt sinut ja pikkuisen...." Mutta Anni alkoi hyssytellä häntä ja he halasivat toisiaan pitkän tovin keinuen puolelta toiselle. Suvussa oli jälleen käyty pelottavan lähellä tragediaa...

2013506.jpg

Myös kauhuissaan ollut Milla juoksi syleilemään äitään, joka liikuttui viimeistään nyt. Minkä surun ja taakan hän olisi jättänyt perheelleen jos olisi kuollut! Nyt saisivat uunijäätelöt jatkossa jäädä...

2013513.jpg

Lopulta Anni vielä meni yläkertaan missä kaikesta tietämätön Jenni leikki palikoillaan. Anni nosti hänet syleilyynsä ja hellitti otteensa vasta kun tyttö kävi levottomaksi. "Voi sinua pientä... Onneksi olen vielä tässä." hän supatti tyttärensä korvaan.

2013530.jpg

Roopertti oli kuitenkin huolissaan vauvasta, vaikka kaikki näyttikin olevan päällisin puolin kunnossa. Mutta Anni tunsi sydämessään että vauvalla ei ollut hätää, ja luultavimmin hän olisi kärsinyt juuri kovista kivuista, jos vauvalle olisi käynyt huonosti. Roopertti kuitenkin tarkkaili Annia silmä kovana synnytykseen asti siltä varalta, että jotain vaarallista ilmenisi yhtäkkiä.

2013534.jpg

Onneksi Annin ei tarvinut kestää kauan miehensä ylihuolehtivaisuutta, koska vauva päätti tupsahtaa tähän maailmaan jo seuraavana aamupäivänä. Kipujaan huutaen Anni joutui kestämään synnytyksensä yksin Jennin seuraa lukuun ottamatta, koska Milla oli koulussa ja Roopertti töissä.

2013536.jpg

Ja kohta Anni piteli sylissään perheen kolmatta lasta, pientä poikavauvaa! Harmaasilmäinen ja ruskeatukkainen poika sai nimekseen Tuomas. :)

2013541.jpg

Vastasyntynyttä ei kuitenkaan kannata näköjään juuri nostella... :D

2013544.jpg

Anni osoitti totaalista äidillisyyttä rikkoessaan Millan tekemän lumiukon parilla karateiskulla... x)

2013548.jpg

Tuomas sai nukkumapaikan lastenhuoneesta, mikä ei ollut Millalle mieleen, koska Tuomas parkui pitkin yötä ja herätti siskonsa vähintään kerran yön aikana. Onneksi Jenni kasvaisi kohta ja Tuomas siirtyisi vanhempien makuuhuoneeseen, Milla lohdutteli itseään.

2013553.jpg

Lapsirintamalla oli tapahtumia myös koirien, Rollon ja Nemin parissa, kun nämä saivat kaksi pientä pentua. Pennut nimettiin Kikiksi ja Jepeksi. :)

2013557.jpg

Anni tykästyi kovasti pentuihin, vaikkei uskonut että pennut saisivat vakituisen kodin heiltä. Kaksi koiraa olivat aivan riittämiin heille. Mutta voisihan pentuja pitää kotona jonku aikaa, jos ei muuten niin lasten iloksi...

2013561.jpg

Ja Anni ei arvatenkaan ollut väärässä kun tiesi pentujen tuottavan iloa lapsille. Milla leikki mielellään pentujen kanssa aina kun ehti, ja hänen mielestään pienet karvakuonot olivat maailman suloisimpia koiranpentuja!

2013566.jpg

Anni ei ollut ehtinyt näkemään lainkaan sisaruksiaan, ja niinpä hän päätti kutsua kaikki sisaruksensa paikan päälle Jennin ja Tuomaksen yhteisen syntymäpäivän kunniaksi. Minttu ja Kira saapuivat ensimmäisenä, ja Anni ryntäsi halaamaan heitä molempia vuoron perään. Minttu ja Kira olivat sisaruskatraasta Annille rakkaimmat.

2013570.jpg

Myös Eetu, Rafael ja Inka saapuivat paikalle, vaikka tässä kuvassa näkyykin vain Eetu... :P Koiranpennut saivat suosiota myös vieraiden keskuudessa, koska kaikki rynnivät kilpaa hellimään pentuja... :)

2013573.jpg

Tuomaksen kasvua oli ikuistamassa iso joukkio! :)

2013579.jpg

Ja tällainen söpöläinen Tuomaksesta kasvoi! :) Melkoisia söpöläisiä ovat olleet kaikki tämän sukupolven lapset. Tuomas on horoskoopiltaan jousimies, mutta hänellä on vaivainen yksi mukavuuspiste kuten äidillään... x)

2013582.jpg

Mutta kuten sanottu, samana iltana oli myös Jennin syntymäpäivä!

2013587.jpg

Kaksi nättimystä... :>

2013589.jpg

Ja kannustusjoukkojen tehtyä tehtävänsä Jennistä kasvoi...

2013591.jpg

tällainen nätti tyttönen! :) Pakko sanoa että kaikissa lapsissa on näillä näkymin potentiaalia perijäksi... Ovat kaikki niin suloisia, vaikka itse pelaajana sanonkin... 8)

2013594.jpg

Juhlat eivät silti loppuneet kun syntymäpäiväsankarit olivat kasvaneet seuraaviin ikävaiheisiinsa, vaan tunnelma sen kun kohosi! Vaikka oli viileä alkukevään ilta, uima-allas tuntui olevan kova juttu Annin sisarusten mielestä, koska kenelläkään heistä ei ollut kotonaan uima-altaan kaltaista luksusta.

2013598.jpg

Hetken olin jo huolissani, kun Minttu jutteli vilkkaasti Roopertille johon hänellä oli kaksi salamaa. Rafael katsoi siskonsa touhua paheksuen... Perhe-siminä hän ei hyväksynyt varatuille lirkuttelua.

2013599.jpg

Tästä kuvasta voitte ehkä päätellä kaksi asiaa...; Yksi: hankin sittenkin - pitkän harkinnan jälkeen - Vapaa-aika -lisäosan, koska poistin lähiaikoina koneeltani niin paljon turhaa roinaa, että yhtäkkiä tajusin, että minullahan on yhtäkkiä tilaa lisäosalle, vaikka useammalle (koska koneelleni tuli sellaiset 10 000 Mt lisää tilaa 8D). :D Vapaa-aika on mielestäni kelpo lisäri, vaikkakin harrastusjutut eivät jaksa olla jännittäviä kovin pitkään kun ne on käyty kaikki läpi. Mutta se, että townieita voi kasvattaa oman simin mukana on super-kätevä ominaisuus etenkin legacya ajatellen... :> Samaten uudet "elämämittarin" palkinnot ovat osa varsin käteviä!

Ja kaksi: Löysin myös vapaan kameratilan (vasta nyt :o), ja se tarkoittaa että perfektionistina saan vielä hämärämpiä kuvakulmia kuviini... >8D Tai jos en hämäriä, niin ainakin saan kuvattua esimerkiksi pikkuisia taaperoita lähempää kuin normaali kamera sallii. Jos joku kiinnostui, että mikä ihmeen vapaa kameratila, painappa pelitilassa tab-näppäintä, toisin sanoen sarkainnäppäintä ja säätele korkeutta näppäimillä Q ja E, sekä liikuttele eteen/taakse/sivuille nuolinäppäimillä. Takaisin normaalin kameraan pääset painamalla uudelleen tab-näppäintä.

No niin... nyt kun sarjamme "Simskatin idiootit sepostukset, jotka yrittävät opettaa" ensimmäinen osa on saatu päätökseen, palatkaamme tarinaan... :'D

2013602.jpg

Kevätsade, mikä riemukas asia - ainakin Millan mielestä, joka pomppi mielipuolen lailla vesilätäköissä niin innokkaasti, että toinen koiranpennuistakin yhtyi leikkiin. Tämä onkin viimeinen kuva missä jompi kumpi pennuista vilahtaa, koska pian kuvan oton jälkeen pennut annettiin adoptoitaviksi... :(

2013603.jpg

Kuten isänsä ja isoisänsä, Anni yritti aina huiputtaa shakissa, ja sehän sai Roopertin naaman venähtämään! :D Roopertilla oli välillä kestämistä vaimonsa kanssa, koska Anni rakasti käytännön piloja, ja yritti aina huijata joka ikisessä pelissä voittaakseen. Oikukas nainen... :D

2013619.jpg

Tämä kummallinen adonis-äijä tuli yhtäkkiä harjoittelemaan Annin kanssa tai chitä... o_o Annin silmät muljahtivat, kun miekkonen heitti paitansa mäkeen, ja ryhtyi sitten silmät kiiluen liikkumaan Annin tahdissa - tietenkin niin että hänen rinta- ja vatsalihaksensa olivat varmasti Annin silmien ulottuvilla. Hetken päästä Annille paljastui, että mieshän oli romantiikka-tavoitteinen, kappas vaan... :D

2013620.jpg

On varmaan mukavaa syödä kun kaksi mielipuolisesti tanssivaa simiä hyppivät ympärillä... 8D

2013623.jpg

Milla paljastui harrastusmieltymyksiltään ns. luontohörhöksi... :D Milloin hän pyydysti perhosia, kasteli kukkia, kaiveli maasta matoja ja tutki innoissaan säätiedoituksia lehdestä. Anni taas oli kiinnostunut urheilusta, Roopertti taide- ja käsitöistä, Jenni kuntoilusta ja Tuomas peleistä.

2013625.jpg

Piakkoin koittivat jälleen tuplasynttärit, mutta nyt ne olivat Millan ja Tuomaksen. :)

2013632.jpg

Millasta kasvoi varsin kaunis teini! :)

2013635.jpg

Mutta kovin sivistyneeksi häntä ei voi kutsua... 'o_o

2013638.jpg

Tuomaksesta kasvoi sulonen poju! :) Kylläkin hänellä on niin pitkät ripset, että ne lävistävät luomet... :D Noh, ehkä tuo korjaantuu iän myötä. Ensisilmäykseltä Tuomas vaikuttaa hieman jurrikalta... vähän samanlaiselta kuin enonsa Eetu... :D

2013642.jpg

Millan tavoitteeksi tuli perhe ja elämäntavoiteeksi opetusuran huippu. Hän halusi pitää tyylinsä luonnollisena, joten jätti meikit pöydän laatikoihin.

2013653.jpg

Ensimmäisellä reissullaan kaupungilla Milla törmäsi Rafaeliin, ja yritti tehdä tähän vaikutuksen jutuillaan, mutta Rafael ei juuri lämmennyt... Eipä häntä juuri tuntunut kiinnostavan siskontyttärensä jorinat.

2013657.jpg

Enon kanssa ei tultu juttuun, mutta tämän paljon nähdyn teinitytön Liinun kanssa kyllä - hänestä ja Millasta tuli hetkessä ystävät!

2013664.jpg

Mutta kukas se ilmestyikään talon pihalle aivan yllättäen - Liinuakin tutummaksi tullut Veikkohan se... x) Milla meni innolla tekemään tuttavuutta nuoreen komistukseen.

2013669.jpg

Juuri näin... Kympin todistus tungetaan kiinni vanhempien naamaan, mutta huono todistus kannattaa tunkea sinne, minne aurinko ei paista... :'D

2013678.jpg

Diibidiibidii, I knew it... '-_o

Mutta hetkonen... Pieni zoomaus ja...

2013680.jpg

Hmm. Jos sims-pelissä olisi pedo alarm, voi olla että kuulisitte juuri nyt piipitystä... :'D

2013684.jpg

Juuri näin... Oman ikäisen nätin tytön jutut eivät kiinnosta, mutta pikkusiskoa kyllä pälyillään... x)

2013689.jpg

Vesisota sen sijaan kelpasi! Päivän kysymys kuuluu kuitenkin: missä Tuomas?

2013690.jpg

. . . o_O . . .

Selvästi nörtin vikaa... :D

2013694.jpg

*piip piip piip piip*

2013697.jpg

Anni sai houkuteltua Tuomaksen ulos pallottelun merkeissä, mutta Tuomas heitti palloa sellaisella voimalla, että Annin käsi oli vähällä mennä sijoiltaan kun hän nappasi pallon ilmasta...

2013701.jpg

Ja Annin ilme oli tämä... :D

2013703.jpg

"Hups!" pääsi Annin suusta, vaikka salaa hän ajatteli: "Kosto elää!" :P

2013704.jpg

>:c

2013714.jpg

Kysymys: Ooo-kkei... Pitäisikö minun olla huolissani...?

Vastaus: *piip piip piip piip*

2013720.jpg

Veikko meni sentään ulos kun Jenni hätisteli häntä... Mutta hieman häiritsevää tuo Veikon stalkkaus kyllä on... :D

2013722.jpg

Ei näköjään riitä, että Tuomaksessa on nörtin vikaa - hänessä on myös aineksia emopojaksi... :D

2013726.jpg

Roopertin ura oli mennyt putkeen, mutta kun erehdyin kerrankin vastaamaan urakysymykseen, se meni tietysti pieleen... '-_- Niinpä Roopertti alennettiin lentäjäksi vaikka hänellä olisi ollut mahdollisuudet saada ylennys. :P

2013742.jpg

Tuomas tuntui olevan.... no mammanpoika... :D Hän vietti paljon aikaa äitinsä kanssa eikä ollut juuri lainkaan siskojensa kanssa. Hän ryntäsi aina halaamaan äitiään kun tämä saapui töistä, ja tuntui muutenkin olevan kovin riippuvainen Annista.

2013746.jpg

Mammonatavoitteisena siminä Roopertti halusi arvatenkin lapsiensa käyvän yksityiskoulua. Rehtori kutsuttiin tuttuun tapaan kylään, eikä ollut homma eikä mikään saada rehtoria suhtautumaan suopeasti perheen lapsukaisiin.

2013747.jpg

Milla lähti eräänä iltana Yökerho-Arkkuun katsastamaan miestarjontaa, mutta missään ei näkynyt teinin teiniä. Ainoastaan tämä Millaa maanisesti tuijottava stalkkeri (*piip piip piip piip*) pyöri jatkuvasti lähettyvillä yrittäen tehdä tuttavuutta. Milla lipui suosiolla tanssilattialle jättäen pakkomielteisen uteliaan miehen baaritiskille.

2013750.jpg

Epätoivoisten tanssiliikkeiden jälkeen Milla katseli hymyillen, kun pelin uusi naisvampyyri puri jotain randomia simiä. Iltaviihdettä parhaimmillaan! 'o_o

2013753.jpg

Ihonmyötäiseen friikkiasuun pukeutunut ruma ponihäntäinen mies: "Tervetuloa meidän nörttien joukkoon!"

Tuomas: " :D "

2013759.jpg

Osassa aikaisemmin näkynynyt "herra adonis" soittelee Annille silloin tällöin, vaikka he eivät ole ystäviä tai edes lähellä sitä. Ehkä Anni on joutunut adoniksen "nämä naiset valloitan seuraavaksi" -listalle... O_o

2013763.jpg

Sillä aikaa kun Anni jutteli hieman hämmentyneenä adoniksen kanssa, hänen rakas aviomiehensä peitteli lapsia sänkyyn - kuinka suloista! :>

2013767.jpg

Aina ei onnaa... :<

2013770.jpg

Kevättä seurasi kuuma ja aurinkoinen kesä, jota Anni päätti juhlistaa menemällä kalastamaan aluspaidassaan... :D Anni ei voinut olla ihmettelemättä ajankulun nopeutta taas, kun kesä oli koittanut. Jenni, hänen ja Roopertin keskimmäinen lapsi, kasvaisi jo teiniksi tänä iltana! Anni pudisteli päätään, mutta yritti ajatella positiivisesti. Hän oli ollut todella onnekas kun oli päässyt perijäksi, mutta kaikki tuntui menevän liian nopeasti ohi.

2013773.jpg

Tuomas onnistui saamaan vasta nyt ystävän vanhempiensa lisäksi... Ja sekin oli hänen siskonsa. :D Mutta parempi sekin kuin ei mitään, koska Tuomas tuli heti hieman ulommas kuorestaan kun sai lämmitettyä välit siskoonsa.

2013774.jpg

Luonnosta tarpeeksi innostuneena Milla saattoi lähteä patikoimaan, ja päätti ottaa perheen karvakuonot mukaan. Tämä olikin oiva keino viedä molemmat koirat lenkille yhtäaikaisesti!

2013776.jpg

Patikoimasta tultuaan Milla ehti juuri parahiksi saapua olohuoneeseen, jossa Jenni oli kasvamassa teiniksi!

2013778.jpg

Ja millaiseksi?! Tämä romantiikkatavoitteen saanut nuori neiti tulisi varmasti olemaan ilo monien poikien silmille... ;) Ainakin viimeistään hänet harmaat susimaiset silmänsä saavat poikien päät pyörälle. Jennin elämäntavoitteeksi tuli pelehtiä 20 simin kanssa... Melkoiset ovat tytön toiveet, hömhöm. x)

---

Seuraavassa osassa Tuomaskin liittyy teini-ikäisten joukkoon, ja perijäkilpailu kovenee. Millan ja Jennin kilpailu pojista kuumenee myös... Mutta muut seuraavan osan tapahtumat ovatkin kietoutuneena salaisuuksien verhoon... :D

En osaa arvioida milloin uusi osa putkahtaa ulos, koska se on nyt eniten kiinni pelaamis- ja jakson teko-innostani, joka vaihtelee paljon... :P Veikkaisin kuutenkin että uusi osa tulee viimeistään kuukauden päästä.